Ben je er klaar voor om online je plek in te nemen & je stem te laten horen als toonaangevende, inspirerende expert?

 

Als communicatie-expert en zichtbaarheids-coach begeleid ik ambitieuze leiders en ondernemers om online een positie op te bouwen als Thought Leader* in hun markt.

*Iemand die ruimhartig kennis deelt, zichtbaar durft te zijn, met een duidelijke, eigen visie. Een vooroploper, vanuit de inhoud.

De eerste vraag is natuurlijk, waarom zou je dat willen? Dus, gelijk maar met de deur in huis, dit is wat goede zichtbaarheid je brengt:

 • Een groeiend en warm netwerk, gevuld met mensen die volop overtuigd zijn van jouw waarde - nog voordat je ze spreekt.
 • Een reputatie die veel kleurrijker en sterker is dan alleen je functie.
 • Nieuwe klanten en kansen waarbij jij jouw waarde optimaal kunt inzetten.
 • Persoonlijke groei en een online nalatenschap die doorklinkt.

 

Geen snelle fix, maar een ontwikkeling die je doorgaat. Daarom zijn mijn samenwerkingen met klanten altijd diepgaand en beslaat een coachingstraject 9 maanden. Zo hebben we de tijd om een sterke, duurzame online plek op te bouwen. Sommige klanten blijven veel langer. Omdat er áltijd een next level is.

 

Charlotte van Asseldonk

Leiderschapscoach, De Talentenleider
"Al bijna twee jaar laat ik mij begeleiden door Marieke. Dat geeft een enorme boost aan mijn impact, omdat ik via video veel persoonlijker en duidelijker mijn kennis en ervaring kan delen. Op een manier en met verhalen die bij mij passen. Een waardevolle en effectieve manier om met (potentiële) cliënten in contact te komen, wat je ook direct terugziet in de resultaten. Ik ben een zeer tevreden en blije klant."  

BAS LEUSINK

Business manager to the CFO, Rabobank Group

"Onze CFO change leaders hebben stuk voor stuk aangegeven veel te hebben gehad aan je sprekersbegeleiding en het resultaat was er ook naar: geïnspireerde sprekers én bezoekers door krachtige, 'eigen' verhalen. Een resultaat om trots op te zijn. En, vanuit ons, een resultaat waarmee je ons hebt geholpen weer een mooie stap te zetten in de realisatie van onze High Tech, High Touch CFO strategie. Dank je wel voor je professionaliteit, persoonlijke begeleiding en advies!

Simone Wagenaar

Coupeuse & ontwerpster van maatwerk couture

"Voordat ik het coachingsprogramma met Marieke begon, dacht ik, achteraf bekeken, als ondernemer te klein en (raar maar waar) niet-creatief. Marieke kijkt mee naar je bedrijf vanuit een ander perspectief. Ze helpt je om niet te afwachtend te zijn, maar acties sneller op elkaar laten volgen. Om je nek durven uit te steken, dingen proberen, om te voelen wat jouw ondernemerspad is. En als dat kwartje eenmaal dan gevallen is, en de creativiteit in het ondernemen de overhand krijg, dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Authenticiteit neemt daarin een centrale rol in. Dat maakt je als ondernemer sterk en straalt overal in door!" 

 

ALEXA KUIT

Performance coach & expert non-verbale communicatie

"Marieke is eigen, superkundig en stopt niet totdat het klopt. Met intrinsieke toewijding, zeer zorgvuldig en vanuit warme betrokkenheid. Met open en creatieve blik weet zij een verhaal glashelder te duiden, wat een echte kunst is. Want door de combinatie van haar communicatie-expertise, journalistieke achtergrond en video-ervaring beslaat Marieke een totaalpakket."

 

PAUL VAN ZUIJLEN

Plastisch chirurg, medisch directeur Brandwondencentrum, Rode Kruis ziekenhuis Beverwijk, professor aan het Amsterdam UMC.

“Ik was onder de indruk van de professionele, toegankelijke en authentieke manier waarop Marieke ons project begeleid heeft. We wilden zichtbaarheid creëren voor een lastig onderwerp en dat is naar volle tevredenheid gelukt. Ik kan haar van harte aanbevelen.” 

Loet de Steenhuijsen Piters

Coach, Praktijk Eb en vLoet
"Mijn bedrijf zichtbaar neer zetten was voor mij een noodzaak, wens en tevens een grote uitdaging. Marieke stimuleert je een gebied te betreden waar je eerder nog niet geweest bent. Door je uit te dagen, te inspireren, aan te reiken en te ondersteunen daar waar je nog niet de woorden of het beeld gevonden hebt dat je met je bedrijf uit wilt dragen. Met als resultaat dat ik nu wekelijks meerdere posts schrijf en al een kleine bibliotheek aan duurzame video’s voor mijn bedrijf heb. Daardoor komen de juiste klanten op mijn pad en weet ik hoe ik dat proces beïnvloed." 

JAN GUNNEWEG

Ontwerper en spreker over (ondernemen met) geduld

"Veel dank aan de goede coaching van Marieke. Samen met haar heb ik mijn TEDx Talk ontwikkeld tot een verhaal dat mooier is dan ik had durven dromen. Het mooie is, het voelt wel nog steeds als mijn verhaal! Ik stond natuurlijk alleen op het podium, maar het voelde toch als samen."

 

FatimaZohra Bouchareb

MonFaraz, Academy voor integrative psychotherapy

"Ik heb Marieke leren kennen als Authentiek en Betrokken. Een fijne energie die ze doortrekt in haar programma's. Waarin ze als sparringpartner in online zichtbaarheid oog heeft voor het verhaal dat jij met de wereld te delen hebt. Niet omdat het zo hoort maar omdat het verbindt. En de ander daarin jouw echtheid kent. Met al jouw prachtige talenten en kwaliteiten. Hoe kan jij vanuit jouw unieke gave dienen? Daar helpt Marieke je een stem aangeven. Zodat we met z'n allen de wereld mooier maken. "

MARLIES YPMA

Expert organisatiecultuur, executive coach & facilitator (Rijksoverheid)

"Marieke benadert zichtbaarheid en video als een ontwikkelpad en verbindt dat aan een lange termijnambitie. Dit haalt de druk eraf om het perfect te willen doen vanaf het begin en het geeft mij een lonkend perspectief: dit is de weg die ik nu opga om mijn bereik en impact te vergroten. Want ik weet dat ik met mijn kennis en verhalen mensen echt verder help. Marieke is een fantastische aanmoediger om je stem te laten horen." 

Over mijn coachingstraject het ik deze podcast gemaakt.

Overtuig jouw publiek vanuit inspiratie & echtheid. En word een zichtbare, toonaangevende leider in jouw markt. 

 • Word een vertrouwd gezicht voor jouw netwerk op de social media kanalen van jouw keuze. 
 • Leer je punt te maken, je publiek te raken en momentum op te bouwen met inhoudelijke, oprechte verhalen en video's 
 • Maak je mooie offline reputatie schaalbaar, zodat je jouw impact maximaliseert en veel meer mensen met volle overtuiging voor JOU kiezen! 

Communicatie is geen sausje dat je van buitenaf opplakt. Het werkt alleen, als het van binnenuit gaat: met jouw visie en persoonlijkheid die steeds weer duidelijk doorklinken in alle verhalen die je online deelt.

Ik leer je geen 'wonderformules' die 'altijd werken'. Als ze al zouden bestaan, brengen ze je hooguit naar het punt waar anderen hetzelfde doen. In plaats daarvan werken we vanuit inhoud en maatwerk: wat zijn jouw verhalen, wat is jouw tone of voice, hoe komen jouw kwaliteiten en visie het beste tot hun recht en, wat zijn jouw ambities?  

Wil je weten of dit traject aansluit op jouw ambities en of je hier klaar voor bent? Boek dan een vrijblijvend gesprek via de link hieronder.

Marieke

 1. Studeerde Bestuurskunde in Leiden (en vond haar academische boeken zó saai dat ze leerde ultrasnel kern en bijzaken te scheiden)
 2. Bemachtigde daarna een plekje bij de Postdoctorale Opleiding Dagbladjournalistiek aan de Erasmus Univesiteit in Rotterdam (waar alles draaide om goede vragen stellen, opmerkzaam zijn en helder schrijven).
 3. Werkte als journalist en managing editor, eerst in de dagbladjournalistiek (in dienst bij AD en freelance voor NRC en NRC Next) en later voor diverse grote bedrijven.
 4. Hielp als zelfstandige meer dan 120 ondernemers en professionals bij het opbouwen van hun online zichtbaarheid en het inzetten van video.
 5. Coachte sprekers voor TEDx en voor de Rabobank Group (hoofdkantoor).
 6. Leerde over online marketing en lanceren van toonaangevende internationale ondernemers (onder andere Marie Forleo en Jeff Walker).
 7. Verdiepte zich in de eerste jaren van haar ondernemerschap in reputatie-opbouw en alle ins- en outs daarvan.
 8. Investeert doorlopend in haar kennis en ontwikkeling als ondernemer en communicatie- en zichtbaarheidsexpert.
 9. Weet wat er speelt bij haar klanten, voor- en achter de schermen.

Meer weten? Luister hier de podcast over mijn achtergrond (ik krijg veel complimentjes over deze aflevering:)


Hoe zien die 9 maanden eruit?

 • Een kickof sessie van 2 uur bij de start, om je doelen vast te stellen 
 • Om de week een 1:1 coachcall om op koers te blijven en verhalen uit te stippelen
 • Wekelijkse feedback op verhalen die je maakt
 • Wekelijkse support (vraag en antwoord) via berichtenapp Voxer 
 • Maandelijkse copy ochtend samen met andere deelnemers waarin je gefocust werkt aan het maken van verhalen
 • Maandelijkse kennissessie samen met andere deelnemers over zichtbaarheid, communicatie, marketing, positionering en groei
 • Toegang tot de online leeromgeving met allerhande naslagwerk 
 • 2 Live dagen in Bergen, samen met andere deelnemers 
 • Toegang tot afgeschermde FB groep voor uitwisseling met andere deelnemers

Dit coachingsprogramma is er voor leiders en ondernemers die online een sterke naam willen opbouwen. Dat vergt toewijding, energie en eerlijkheid. In die reis denk ik steeds met je mee over positionering, strategie en de inhoud. En koppelen we daar altijd concrete actie aan. Wat ik je alvast graag laat weten: ik werk met een selecte groep klanten. Samenwerken betekent dan ook een serieuze investering. Hoeveel dat precies is, leg ik je graag mondeling uit in een persoonlijk gesprek.


GEVESTIGD TE SCHOORL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN MARIEKE JANSZ
PRIVACYBELEID