Zichtbare leiders, ondernemers en experts

 

Als communicatie-expert en zichtbaarheids-coach begeleid ik bevlogen leiders, ondernemers en experts (met een bescheiden inborst) om online een positie op te bouwen als Leading Expert in hun markt... 

 

Met verhalen waarin hun persoonlijkheid, visie en expertise duidelijk doorklinken. ‘Authentiek’ en ‘inspirerend’ zijn aanduidingen die vaak voorbij komen. Groei is wat het oplevert. Want goede verhalen zorgen voor een unieke, krachtige en aantrekkelijke positionering.

 

Dit is wat zichtbaarheid je brengt:

 • Een groot, warm netwerk, gevuld met mensen die overtuigd zijn van jouw waarde.
 • Ideale klanten en opdrachten waarbij jij jouw waarde optimaal kunt inzetten. 
 • Een reputatie die veel kleurrijker en sterker is dan alleen je functie.
 • Persoonlijke groei en een virtuele nalatenschap die doorklinkt.

 

Geen zaken die je eventjes leert. Het is een ontwikkeling die je doorgaat. Daarom zijn mijn samenwerkingen met klanten altijd diepgaand en beslaat een coachingstraject 9 maanden. Exact de tijd die nodig is om een nieuwe versie van jezelf te ontwikkelen. Sommige klanten blijven veel langer. Omdat er áltijd een next level is.

 

Marieke…

 1. Studeerde Bestuurskunde in Leiden (en vond haar academische boeken zó saai dat ze leerde ultrasnel kern en bijzaken te scheiden)
 2. Bemachtigde daarna een plekje bij de Postdoctorale Opleiding Dagbladjournalistiek aan de Erasmus Univesiteit in Rotterdam (waar alles draaide om goede vragen stellen, opmerkzaam zijn en helder schrijven).
 3. Werkte als journalist en managing editor, eerst in de dagbladjournalistiek (in dienst bij AD en freelance voor NRC en NRC Next) en later voor diverse grote bedrijven.
 4. Hielp als zelfstandige meer dan 120 ondernemers en professionals bij het opbouwen van hun online zichtbaarheid en het inzetten van video.
 5. Coachte sprekers voor TEDx en voor de Rabobank Group (hoofdkantoor).
 6. Leerde over online marketing en lanceren van toonaangevende internationale ondernemers (onder andere Marie Forleo en Jeff Walker).
 7. Verdiepte zich in de eerste jaren van haar ondernemerschap in reputatie-opbouw en alle ins- en outs daarvan.
 8. Investeert doorlopend in haar kennis en ontwikkeling als ondernemer en communicatie- en zichtbaarheidsexpert.
 9. Weet wat er speelt bij haar klanten, voor- en achter de schermen.

Visible Leader coachings-traject

9 maanden coachingstraject

 

Werk aan het kraakhelder zichtbaar maken van jouw waarde, visie en expertise. Overtuig je publiek vanuit inspiratie & echtheid. En leer hoe de allerbeste ambassadeur wordt voor de groei van jouw bedrijf of missie. 

 

 • Leer jouw expertise, visie en waarde voluit online te communiceren op alle belangrijke plekken zoals website, Linkedin, andere social media en nieuwsbrieven.
 • Bereik en overtuig het juiste publiek met jouw boodschap zodat je een warm en kwalitatitef groeiend netwerk hebt.
 • Word vaardig met het vertellen van verhalen, het maken van video's en het opbouwen van momentum. Zodat je daar geen terughoudendheid of onhandigheid voelt. 

 

In het coachingstraject benaderen we communicatie niet als buitenste schil, maar als een levensader van jouw bedrijf en missie. Ben je zelfstandig ondernemer, dan valt het positioneren van jouw aanbod (Hoe verwoord je alles? Klopt de prijs? Welke stappen maken mensen naar jou toe? Hoe zorg je ervoor dat het verkopen al is gebeurd vóór het salesgesprek) ook onder de scope van dit traject.

 

Wil je weten of dit traject aansluit op jouw ambities en of je hier klaar voor bent? Boek dan een vrijblijvend gesprek via de link hieronder.

Luister hier de podcast over de ins- en outs van dit 9 maanden coachings-traject


Charlotte van Asseldonk

Leiderschapscoach, De Talentenleider
"Al bijna twee jaar laat ik mij begeleiden door Marieke. Dat geeft een enorme boost aan mijn impact, omdat ik via video veel persoonlijker en duidelijker mijn kennis en ervaring kan delen. Op een manier en met verhalen die bij mij passen. Een waardevolle en effectieve manier om met (potentiële) cliënten in contact te komen, wat je ook direct terugziet in de resultaten. Ik ben een zeer tevreden en blije klant."  

BAS LEUSINK

Business manager to the CFO, Rabobank Group

"Onze CFO change leaders hebben stuk voor stuk aangegeven veel te hebben gehad aan je sprekersbegeleiding en het resultaat was er ook naar: geïnspireerde sprekers én bezoekers door krachtige, 'eigen' verhalen. Een resultaat om trots op te zijn. En, vanuit ons, een resultaat waarmee je ons hebt geholpen weer een mooie stap te zetten in de realisatie van onze High Tech, High Touch CFO strategie. Dank je wel voor je professionaliteit, persoonlijke begeleiding en advies!

Simone Wagenaar

Coupeuse & ontwerpster van maatwerk couture

"Voordat ik het coachingsprogramma met Marieke begon, dacht ik, achteraf bekeken, als ondernemer te klein en (raar maar waar) niet-creatief. Marieke kijkt mee naar je bedrijf vanuit een ander perspectief. Ze helpt je om niet te afwachtend te zijn, maar acties sneller op elkaar laten volgen. Om je nek durven uit te steken, dingen proberen, om te voelen wat jouw ondernemerspad is. En als dat kwartje eenmaal dan gevallen is, en de creativiteit in het ondernemen de overhand krijg, dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Authenticiteit neemt daarin een centrale rol in. Dat maakt je als ondernemer sterk en straalt overal in door!" 

 

ALEXA KUIT

Performance coach & expert non-verbale communicatie

"Marieke is eigen, superkundig en stopt niet totdat het klopt. Met intrinsieke toewijding, zeer zorgvuldig en vanuit warme betrokkenheid. Met open en creatieve blik weet zij een verhaal glashelder te duiden, wat een echte kunst is. Want door de combinatie van haar communicatie-expertise, journalistieke achtergrond en video-ervaring beslaat Marieke een totaalpakket."

 

PAUL VAN ZUIJLEN

Plastisch chirurg, medisch directeur Brandwondencentrum, Rode Kruis ziekenhuis Beverwijk, professor aan het Amsterdam UMC.

“Ik was onder de indruk van de professionele, toegankelijke en authentieke manier waarop Marieke ons project begeleid heeft. We wilden zichtbaarheid creëren voor een lastig onderwerp en dat is naar volle tevredenheid gelukt. Ik kan haar van harte aanbevelen.” 

Loet de Steenhuijsen Piters

Coach, Praktijk Eb en vLoet
"Mijn bedrijf zichtbaar neer zetten was voor mij een noodzaak, wens en tevens een grote uitdaging. Marieke stimuleert je een gebied te betreden waar je eerder nog niet geweest bent. Door je uit te dagen, te inspireren, aan te reiken en te ondersteunen daar waar je nog niet de woorden of het beeld gevonden hebt dat je met je bedrijf uit wilt dragen. Met als resultaat dat ik nu wekelijks meerdere posts schrijf en al een kleine bibliotheek aan duurzame video’s voor mijn bedrijf heb. Daardoor komen de juiste klanten op mijn pad en weet ik hoe ik dat proces beïnvloed." 

JAN GUNNEWEG

Ontwerper en spreker over (ondernemen met) geduld

"Veel dank aan de goede coaching van Marieke. Samen met haar heb ik mijn TEDx Talk ontwikkeld tot een verhaal dat mooier is dan ik had durven dromen. Het mooie is, het voelt wel nog steeds als mijn verhaal! Ik stond natuurlijk alleen op het podium, maar het voelde toch als samen."

 

MARLIES YPMA

Expert organisatiecultuur, executive coach & facilitator (Rijksoverheid)

"Marieke benadert zichtbaarheid en video als een ontwikkelpad en verbindt dat aan een lange termijnambitie. Dit haalt de druk eraf om het perfect te willen doen vanaf het begin en het geeft mij een lonkend perspectief: dit is de weg die ik nu opga om mijn bereik en impact te vergroten. Want ik weet dat ik met mijn kennis en verhalen mensen echt verder help. Marieke is een fantastische aanmoediger om je stem te laten horen." 


GEVESTIGD TE SCHOORL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN MARIEKE JANSZ
PRIVACYBELEID