ALLES LEEK OP DIKKE STROOP

"Hoe is het…?" vraag ik.
 
Het blijft stil. 

Ik hoor dat ze tranen wegslikt.
 
Dan zachtjes: “Het lijkt erop alsof alles me wil zeggen: dit is trekken aan een dood paard.”
 
Ik weet het. Haar live trainingen gingen niet door (Covid), de webinars die ze als voorproefje zou geven kregen weinig bezoekers, de website liet het op het moment suprême afweten, en ga zo maar door...
 
Alles leek dikke stroop en veel gedoe.
 
We praten door en ik wijs haar op de successen, die er óók waren. Hoewel ze die zeker ziet, is haar conclusie: voorlopig ophouden met het in de markt zetten van haar aanbod. Stoppen met het zichtbaar maken daarvan.
 
Ik wil roepen: wat zonde! Doe het niet! Het gedoe hoeft geen show-stopper hoeft te zijn! Maar ik ben te netjes, te aardig, te meegaand (so far voor mijn coachingsskills...#roomforimprovement) 

Als het lanceren van je aanbod makkelijk was, had elke ondernemer een uitverkocht aanbod.

Het ís geen fluitje van een cent. Het is een kostbaar fluitje met bloed, zweet en tranen eraan geplakt. Waar af en toe alleen maar valse noten uit lijken te komen. Of helemaal geen geluid.
 
Maar… stukje bij beetje kun je leren hoe er wél muziek uit komt. Door je zinnen erop te zetten. De emotie er even af te halen (die zijn voor ín je verhalen) en te kijken: welke stappen in het proces mogen beter? Waar werk ik mezelf tegen? Waar mag ik minder bescheiden zijn? Waar zit mijn blinde vlek? Waar mag ik mijn lef volop aanspreken?
 
Natuurlijk zou ik willen dat elke lancering met minimale inspanningen tot een maximaal succes leidt. Soepeltjes en snel. Maar hoe meer ik me in lanceringen verdiep, hoe meer ik zie dat er echt heel wat bij komt kijken.


Het is geen kwestie van geluk, het universum, of gunnen.
Het zijn de stappen. Logische stappen, ingebed in een goed voorbereid plan. En dat super goed nieuws, want dat kun je leren en steeds beter onder de knie krijgen!
 
Ik nodig haar uit om samen te kijken naar alle stappen in het proces.
Maar de emotie zit nu teveel in de weg.
Het idee dat het toch geen zin heeft, kaapt elke andere optie.
 
Als we hebben opgehangen denk ik: toen ik alleen nog maar ‘video leren’ aanbood, was het veel makkelijker. Veiliger...
 
Maar ik weet heel zeker dat het echte verlangen van de ondernemers met wie ik werk dieper ligt dan leuke video's maken. Het echte verlangen is om hun aanbod te verkopen. Hun programma’s te vullen. Video is een van de middelen die we gebruiken, maar geen doel op zichzelf.
 
Lanceren dus! Met alles wat daarbij hoort!

De kleine en grote overwinningen én de blunders, hobbels en tranen. Want het is geweldig om jouw mooie aanbod te verkopen, klanten te hebben, omzet te maken. Dat geeft zoveel voldoening!
 
Ik duik er nog dieper in! Omdat voluit lanceren een absolute game-changer is. 
Duik je mee?
 
Weet in ieder geval dat er áltijd dingen mis zullen gaan onderweg.
Er zullen hobbels zijn die eruit zien als complete wegblokkades. 
 
Maar, er is ook altijd een weg doorheen.


Die zeer de moeite waard is. Want jouw bedrijf en missie vragen niet alleen om gezien te worden, maar ook om te mogen groeien, zodat jij je beste werk kunt doen!

Gevestigd te Schoorl
KvK 37136276

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webdesign: www.zandenparels.nl
Fotografie: Sanneke Beer | Petra van Vliet

Alle rechten voorbehouden Marieke Jansz 2018