Zichtbaar durven zijn met video

Oké, even een kleine peptalk:

Video's delen waarop jij je verhaal vertelt voelt natuurlijk kwetsbaar. Je steekt je nek uit en iedereen kan daar iets van vinden. Zelf vind je er waarschijnlijk ook van alles kan. Dit kon beter, dat kon beter. 

Wist je dat iedereen (of vrijwel iedereen) die video's maakt en deelt met zichzelf in beeld, datzelfde ervaart? Het heeft dus geen zin om te wachten tot je zelfvertrouwen skyhigh is, dat is simpelweg zonde van het wachten. Een vleugje kwetsbaarheid is juist wat andere mensen als 'authentiek' zullen bestempelen. Het maakt jou jou. 

Geloof me, ik vind het ook telkens weer spannend om een video te delen. Ook na (inmiddels) bijna 160 video's. Tegelijkertijd heeft het me enorm veel opgeleverd, al was het alleen maar de ervaring om telkens weer lef boven angst te verkiezen. Los van de leuke klanten die vanuit video op mijn pad zijn gekomen.

Liever moedig dan afwachtend aan de zijlijn. En zoals moed- & kwetsbaarheidsdeskundige Brené Brown zegt: moed betekent niet dat je zo'n dikke olifantenhuid kweekt dat je bullitproof bent, maar moed betekent iets doen dat kwetsbaar voelt, waarmee je het risico loopt voor gek te staan, waarvan je de uitkomst niet kent. 

Wat natuurlijk enorm scheelt, is dat het maken en delen van video's steeds normaler wordt. Je bent al lang geen eenling meer. 

Leek het maken van video's een paar jaar geleden nog een keus voor de dapperen en gekken te zijn, nu voelt zo'n beetje elke ondernemer dat er op video-vlak iets te doen staat voor hem of haar. Dus dat is hoe anderen je zullen bekijken: 'zij/hij heeft de stap al genomen'! 

Ook ondernemers die ernstig twijfelden of zij wel 'video-geschikt' te zijn, bleken dat wel te zijn. Video is niet alleen voor young, hip & happening. 

Ik kan er nog heel veel meer over zeggen, maar in de kern is het simpel: geen 100 keer nadenken, twijfelen, aarzelen, maar gewoon: DOEN, delen die hap! En als het beter had gekund, mooi zo... Dan pas je de lessen die je leerde toe in je VOLGENDE video :) 


GEVESTIGD TE SCHOORL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN MARIEKE JANSZ
PRIVACYBELEID