ZICHTBAAR DURVEN ZIJN MET VIDEO

LEF

Oké, even een kleine peptalk:

Video's delen waarop jij je verhaal vertelt voelt natuurlijk kwetsbaar. Je steekt je nek uit en iedereen kan daar iets van vinden. Zelf vind je er waarschijnlijk ook van alles kan. Dit kon beter, dat kon beter. 

Weet dat iedereen (of vrijwel iedereen) die video's maakt en deelt met zichzelf in beeld, datzelfde ervaart. Het heeft dus geen zin om te wachten tot je zelfvertrouwen skyhigh is, dat is simpelweg zonde van het wachten. Een vleugje kwetsbaarheid is juist wat andere mensen als 'authentiek' zullen bestempelen. Het maakt jou jou. 

Geloof me, ik vind het ook telkens weer spannend om een video te delen. Ook na (inmiddels) bijna 160 video's. Tegelijkertijd heeft het me enorm veel opgeleverd, waardoor ik lef boven angst verkies. 

Liever moedig dan afwachtend aan de zijlijn. En zoals moed- & kwetsbaarheidsdeskundige Brené Brown zegt: moed betekent niet dat je zo'n dikke olifantenhuid kweekt dat je 'bullitproof' bent, maar moed betekent iets doen dat kwetsbaar voelt, waarmee je het risico loopt voor gek te staan, waarvan je de uitkomst niet kent. 

Wat natuurlijk enorm scheelt, is dat het maken en delen van video's steeds normaler wordt. Je bent al lang geen eenling meer. 

Leek het maken van video's een paar jaar geleden nog een keus voor de dapperen te zijn, nu voelt zo'n beetje elke ondernemer dat er op video-vlak iets te doen staat voor hem of haar. Dus dat is hoe anderen je zullen bekijken: 'zij/hij heeft de stap al genomen'! 

JE KAN DIT!

Ik kan er nog heel veel meer over zeggen, maar in de kern is het simpel: geen 100 keer nadenken, twijfelen, aarzelen, maar gewoon: DOEN, delen die hap! En als het beter had gekund, mooi zo... Dan pas je de lessen die je leerde toe in je VOLGENDE video :) 

Gevestigd te Schoorl
KvK 37136276

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webdesign: www.zandenparels.nl
Fotografie: Sanneke Beer | Petra van Vliet

Alle rechten voorbehouden Marieke Jansz 2018