Zelfpromotie in balans houden

Misschien was je dit jaar, net als ik, flink bezig met het promoten en zichtbaar maken van je merk.

Ja? Goed zo! Je eigen ambassadeur durven zijn is een kwestie van geëmancipeerd en verstandig ondernemerschap. Thumbs up dus!

Nog niet? Maak dan van 2019 het jaar om jezelf in the picture te zetten. Wees niet bang voor kritiek, wacht niet op het juiste moment of gevoel - die komen en gaan, en zijn dus niet stabiel.

Maar...

Al dat gepromoot en zichtbaarheidsgedoe hebben wel balans nodig. Een soort evenwicht tussen de aandacht die je vraagt en die je geeft.

Volgens mij zit het zelfs zo: aandacht vragen kost energie. Aandacht geven levert energie op.

Dat kan in allerelei vormen.
Bij mij is dat bijvoorbeeld: een vriendin naar Nederlandse les taxiën, tijd vrijmaken voor mijn 92-jarige oom, een training cadeau geven aan iemand die een duwtje in de rug kan gebruiken, een vriend bellen die zijn hart wil luchten, aanmoediging geven waar wat energie nodig is.

Kleine dingen, die meestal los staan van mijn werk en makkelijk ondergesneeuwd raken in ambitiedrift. Maar die juist belangrijk zijn.
Ze zorgen niet alleen voor relativering en balans in je eigen wereld, maar ook in het grotere geheel. Dus, 2019...? Bouwen én geven! Het een versterkt het ander.

Klinkt misschien cheesy, maar dat mag, eind december ;)

Gevestigd te Schoorl
KvK 37136276

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webdesign: www.zandenparels.nl
Fotografie: Sanneke Beer | Petra van Vliet

Alle rechten voorbehouden Marieke Jansz 2018