De Leading expert worden van je vakgebied klinkt prachtig…

De Leading Expert worden van je vakgebied klinkt prachtig. Maar je kunt die plek alleen veroveren als je …


• Outgoing bent
• Precies weet wat je talenten zijn
• Veel meer kennis en kunde hebt dan je op dit moment bezit
• Er genoeg mensen - op belangrijke posities - zijn die openlijk in je geloven
• Je al in een duidelijke leidersrol zit
Voldoe je niet aan deze voorwaarden, vergeet het dan maar…

Werkelijk?

Ik zie het anders.

Wat mij betreft is de rol van Leading Expert geen vaststaande status die je van buitenaf krijgt toebedeeld, of waarbij alles vooraf helder is. Het is een pad dat je besluit in te slaan. Het pad waarop je je niet verschuilt achter verlegenheid en bescheidenheid, en je jezelf niet afwachtend of afhankelijk opstelt.

Dat zijn allemaal heldere keuzes.
Die je zelf in de hand hebt.

Bij mij viel dat kwartje een aantal jaar geleden. Toen ik een idee wilde ‘verkopen’ bij een grote krant. Waar ik hoopte dat mijn idee warm zou worden ontvangen kreeg ik de deksel op mijn neus. "Hoezo, goed plan? Wat zou het dan precies opleveren? Hoe paste het binnen de commerciële strategie van de krant?" Enz enz.

Ik voelde me klein toen ik het Amsterdamse krantenpand weer verliet. Maar onderweg naar huis zag ik wat er echt aan de hand was: ik was niet zozeer uit geweest op het goedkeuren van dat specifieke plan, ik was op zoek geweest naar het goedkeuren van wie ik was als professional en welke richting ik was ingeslagen.

Ik nam me voor: de toestemming om te doen wat ik doe zou voortaan van mezelf komen. Niet van buitenaf.

Zo zie ik dat ook met het opbouwen van een zichtbare, leading positie.

Het is de keuze om over je bescheidenheid, afwachtende houding en afhankelijkheid heen te stappen. Groot durven dromen én dat manifesteren met passende acties. Alleen al omdat je dan meer kunt betekenen voor jezelf en voor anderen.

Internet geeft je alle mogelijkheden om dat te doen. Je hoeft niet af te wachten tot iemand je een kans of het woord geeft, je kunt het zelf organiseren.
Met verhalen en video’s kun je de plek opbouwen waar kansen aantrekt en weinig last hebt van competitie, omdat je zo’n helder en zichtbaar eigen profiel hebt.

Wil je graag meer kansen en klanten aantrekken die heel goed passen bij je ambities? Dan is het opbouwen van een positie als zichtbare, leading expert the way to go!


GEVESTIGD TE SCHOORL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN MARIEKE JANSZ
PRIVACYBELEID