Elke vrijdag mijn tips, reflecties, successen & missers op het vlak van zichtbaarheid ontvangen? Mijn belofte: ik maak het zo eerlijk mogelijk. Welkom op mijn mailinglijst!

dit veld niet invullen s.v.p.

Inspireren maar niet zichtbaar...?

Wil je anderen meekrijgen in je verhaal, dan is het belangrijk dat ze je zien. En kennen. En weten wat je visie is. Zichtbaarheid geeft enorm veel leverage aan je inspiratiekracht. Daarom: laat je zien!

Waarom niet een beetje flitsender, die video's?

Ben vaak in de verleiding geweest, om mijn video's meer te editen, minder kaal, minder talking head, te maken. Maar... dit is waarom ik geloof dat simpelweg vertellen wél heel goed werkt! 

'Zullen we weer eens koffiedrinken?'

Een van de heel praktische gevolgen van meer zichtbaarheid is dat je bij meer (oud-)bekenden op het netvlies komt. Hoe ga je daar mee om als je wel nieuwe klanten wilt, maar ook zuinig bent op je tijd? 

Zichtbaar met nuance

Luister hier de podcast over zichtbaarheid mét nuance. Omdat er in het midden veel ruimte is voor inspirerende leiders om op een kloppende manier naar buiten te treden.

Liever online in de luwte?

Snap ik helemaal! Jezelf zichtbaar maken online is en blijft een raar fenomeen. Tegelijkertijd is het noodzakelijk voor groei. Daarom vertel ik je graag welke houding helpend is, om jezelf telkens weer en op een kloppende manier te motiveren.

Artikelen voor NRC Handelsblad & NRC Next


EEN EERLIJK VERHAAL

Als ik iets eervol vind, is het om mee te mogen denken over de vraag: hoe vertel je een verhaal? Plastisch chirurg en brandwondenspecialist prof. dr. Paul van Zuijlen vroeg mij mee te denken over die vraag, en hem te helpen de verhalen van zijn patiënten op een andere manier in beeld brengen. Niet als patiënt of slachtoffer, maar als mens, vanuit gelijkwaardigheid. In video. Ik mocht hem helpen door de opzet van deze video te bedenken, en het hele proces erom heen te begeleiden. Met Titus Radstake in de bijzonder moedige hoofdrol.

In mijn aanbod is het ook mogelijk om een professionele videograaf in te schakelen.


Stilte aub!
Ik maak een video!

Met regelmaat beklaag ik mezelf dat er nooit eens een rustig moment is om een video te maken. Of er zijn rondstuiterende kinderen thuis, of er wordt ergens naarstig en elektrisch gegrasmaaid, of de telefoon gaat...

Snappen we wel wat jij doet?

Van best veel mensen om me heen weet ik wel een beetje wat ze doen, maar niet heel precies. Dat komt omdat ze (of we) veel te vaak over ons werk vertellen in weinigzeggende containerbegrippen. Niet handig, voor zichtbaarheid.

De krant, de ondernemers & de overkill

Deze week leverde ik mijn eerste artikel in voor NRC Handelsblad* én gooide ik een Facebook, Linkedin en mail van mijn telefoon. Wat het één met het ander te maken heeft, vertel ik in de video.


Neem je de leiding? 

Bij mij duurde het een tijdje voor ik dit in de gaten had. En daarna nóg een tijdje voordat ik het ook echt durfde. De leiding nemen. Niet alleen in wat je aanbiedt als ondernemer, maar ook hoe en wanneer je dat aanbiedt...

Heb je het gevoel dat je jezelf steeds herhaalt?

Ik geloof in het opbouwen van zichtbaarheidspieken en momentum. Dat betekent dat je  - op gezette tijden - flink wat verhalen mag maken en delen. Het wil alleen niet dat je telkens hetzelfde verhaal moet vertellen. 

Lanceren achter de schermen

Je kent ze vast, mensen die elke dag verhalen delen op social media. Soms meerdere per dag. Ik bekijk het met bewondering, maar kies zelf een andere weg. Rustiger. 


Fietslessen voor ondernemer-schap

Jaren geleden leerde ik iets over sporten, waarvan ik de lessen pas veel later ook op ondernemerschap ben gaan toepassen. Sommige kwartjes doen er even over om te vallen...

Pieken en dalen

Hoe zichtbaarder, hoe beter. Zou je denken... Maar voor heel veel ondernemers werkt dat niet (mijzelf inbegrepen). Linkedin, Instagram, Facebook, Twitter, het zijn soort veelvraten die nooit verzadigd raken. 

Stop niet alles in je video

Wat vertel je precies in je video? Geef je informatie.... of pak je het anders aan? 


150 video's & wat daarvoor nodig was

Al ben ik niet zo van de scorelijstjes, afgelopen vrijdag heb ik toch even geteld... Bijna 150 video's! Dat was wat mijn klanten bij elkaar produceerden de afgelopen maanden. Wat daarbij zeker heeft geholpen, is snappen welke super power video heeft.


Marketingboek

Co-auteur van het marketingboek 'Dutch Magic - Hoe Nederlandse ondernemers de markten veroveren' (ISBN 978-90-78217-09-1), mede-auteurs Patrick Ruijs en Maton Sonnemans, van marketingbureau VODW/EY.


GESCHREVEN VERHALEN

Mijn talent voor onzichtbaarheid

Irrelevante details

VERHALEN EN VIDEO'S DIE RAKEN

Een file vol helden

Zichtbaarheid & gemak

Zichtbaarheidsgedoe drempels

Erkenning van een groot publiek

De leading expert worden van je vakgebied klinkt prachtig

Doorzetten!

Social media en je humeur

Feedback ontvangen

Video = energie


Elke vrijdag mijn tips, reflecties, successen & missers op het vlak van zichtbaarheid ontvangen? Mijn belofte: ik maak het zo eerlijk mogelijk. Welkom op mijn mailinglijst!

dit veld niet invullen s.v.p.

GEVESTIGD TE SCHOORL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN MARIEKE JANSZ
PRIVACYBELEID