Elke vrijdag tips & reflecties over zichtbaarheid ontvangen? Welkom op mijn mailinglijst!

dit veld niet invullen s.v.p.

Een energiek en bezield 2022!

Vanuit de verse poedersneeuw wens ik je een prachtig 2022 toe. Hopelijk met wind in de rug, een lekkere flow en goeie zin! Ik ben weer helemaal opgeladen en ga met veel zin aan het werk. 

Fijne kerst!

Heel kort, from the heart, wat ik je toewens voor volgend jaar:). Een jaar waarin ik me meer ga richten op de energie áchter de verhalen, en welke invloed dat heeft op het naar buiten treden. Heart first, in plaats van head first, is mijn motto! 

Doelgerichte zichtbaarheid

Hoe zorg je ervoor dat jouw doelgroep begrijpt dat jij degene bent die hen het allerbeste kan helpen? Wat kun je communiceren, en hoe, om dat voor elkaar te krijgen? Een kort antwoord in de video, een uitgebreid antwoord in de laatste podcast (nummer #10)

Hoe voorkom je suffe video's?

Een video maken met de selfiestand van je telefoon is leuk, laagdrempelig, simpel (niet persé makkelijk)... maar kan ook leiden tot tenenkrommende knulligheid. Hoe voorkom je dat? Daarover deze video en de bijhorende podcast! (Nummer #9)

Inspireren maar niet zichtbaar...?

Wil je anderen meekrijgen in je verhaal, dan is het belangrijk dat ze je zien. En kennen. En weten wat je visie is. Zichtbaarheid geeft enorm veel leverage aan je inspiratiekracht. Daarom: laat je zien!

Waarom niet een beetje flitsender, die video's?

Ben vaak in de verleiding geweest, om mijn video's meer te editen, minder kaal, minder talking head, te maken. Maar... dit is waarom ik geloof dat simpelweg vertellen wél heel goed werkt! 

'Zullen we weer eens koffiedrinken?'

Een van de heel praktische gevolgen van meer zichtbaarheid is dat je bij meer (oud-)bekenden op het netvlies komt. Hoe ga je daar mee om als je wel nieuwe klanten wilt, maar ook zuinig bent op je tijd? 

Zichtbaar met nuance

Luister hier de podcast over zichtbaarheid mét nuance. Omdat er in het midden veel ruimte is voor inspirerende leiders om op een kloppende manier naar buiten te treden.

Liever online in de luwte?

Snap ik helemaal! Jezelf zichtbaar maken online is en blijft een raar fenomeen. Tegelijkertijd is het noodzakelijk voor groei. Daarom vertel ik je graag welke houding helpend is, om jezelf telkens weer en op een kloppende manier te motiveren.

Artikelen voor NRC Handelsblad & NRC Next

EEN EERLIJK VERHAAL

Als ik iets eervol vind, is het om mee te mogen denken over de vraag: hoe vertel je een verhaal? Plastisch chirurg en brandwondenspecialist prof. dr. Paul van Zuijlen vroeg mij mee te denken over die vraag, en hem te helpen de verhalen van zijn patiënten op een andere manier in beeld brengen. Niet als patiënt of slachtoffer, maar als mens, vanuit gelijkwaardigheid. In video. Ik mocht hem helpen door de opzet van deze video te bedenken, en het hele proces erom heen te begeleiden. Met Titus Radstake in de bijzonder moedige hoofdrol.

In mijn aanbod is het ook mogelijk om een professionele videograaf in te schakelen.


Marketingboek

Co-auteur van het marketingboek 'Dutch Magic - Hoe Nederlandse ondernemers de markten veroveren' (ISBN 978-90-78217-09-1), mede-auteurs Patrick Ruijs en Maton Sonnemans, van marketingbureau VODW/EY.

GESCHREVEN VERHALEN

Mijn talent voor onzichtbaarheid

Irrelevante details

VERHALEN EN VIDEO'S DIE RAKEN

Een file vol helden

Zichtbaarheid & gemak

Zichtbaarheidsgedoe drempels

Erkenning van een groot publiek

De leading expert worden van je vakgebied klinkt prachtig

Doorzetten!

Social media en je humeur

Feedback ontvangen

Video = energie

Stilte aub!
Ik maak een video!

Met regelmaat beklaag ik mezelf dat er nooit eens een rustig moment is om een video te maken. Of er zijn rondstuiterende kinderen thuis, of er wordt ergens naarstig en elektrisch gegrasmaaid, of de telefoon gaat...

Snappen we wel wat jij doet?

Van best veel mensen om me heen weet ik wel een beetje wat ze doen, maar niet heel precies. Dat komt omdat ze (of we) veel te vaak over ons werk vertellen in weinigzeggende containerbegrippen. Niet handig, voor zichtbaarheid.

De krant, de ondernemers & de overkill

Deze week leverde ik mijn eerste artikel in voor NRC Handelsblad* én gooide ik een Facebook, Linkedin en mail van mijn telefoon. Wat het één met het ander te maken heeft, vertel ik in de video.

Elke vrijdag tips & reflecties over zichtbaarheid ontvangen? Welkom op mijn mailinglijst!

dit veld niet invullen s.v.p.

GEVESTIGD TE SCHOORL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN MARIEKE JANSZ
PRIVACYBELEID