SHOW UP & SPEAK UP...

Daar leek ik niet voor in de wieg gelegd te zijn. Ooit was ik vooral een zeer timide toeschouwer. Niets mis mee, behalve dan dat het lastig is om vanuit die positie iets voor anderen te betekenen. Het is namelijk de ideale plek om... geen verschil te maken. Stukje bij beetje heb ik me de principes van 'show up & speak up' eigen gemaakt, simpelweg omdat ik vooruit wilde. Ook omdat de angst om een grijze muis te zijn groter was dan die om een flater te slaan. Plus, simpelweg, omdat je als ambitieuze ondernemer of professional niet kunt afwachten aan de zijlijn. Je verhaal naar een groter publiek toe brengen heeft voor mij alles te maken met het avontuur aangaan en van BETEKENIS zijn. Hier & nu!

 

WAT IS JOUW 'WHY' EIGENLIJK...

Wat is jouw WHY eigenlijk? Vroeg iemand mij pas geleden.

Goede vraag, waar ik al een tijdje om heen draai. Beetje ongemakkelijk dus.

Ik heb ook geen pasklaar antwoord. 

Wat ik wel weet, is dit: ik werk graag met mensen met grote ambities om de wereld mooier en beter te maken, maar die dat niet heel hard rond ‘roeptoeteren’ (hun woorden).

Ze zijn bescheiden in de manier waarop ze daarmee naar buiten treden. 

Zelf-relativerend, ook. Meer luisterend dan zendend. Kijken verder dan hun eigen belang. Durven hun mening en visie in twijfel te trekken. En vinden dat het niet over hénzelf moet gaan.

Groot gesteld: ik denk dat de wereld zulke mensen heel hard nodig heeft! Om de boel in balans te houden. Of liever nog, beter te maken. 

Fijn dus als zij goed zichtbaar zijn, zich uitspreken. 

Maar dat is precies een lastig punt. Want bescheidenheid leidt vaak tot: 

  • aarzeling in zichtbaarheid
  • verhalen die vooral afgestemd zijn op wat ‘gangbaar’ is
  • met een kleine (of zelfs geen) rol voor jezelf. 

Daarmee gaat veel van de inspiratiekracht, kleur en authenticiteit verloren. Terwijl de combinatie van grote ambities & een bescheiden houding juist heel inspirerend is! En, wanneer je jezelf een rol geeft in je verhalen, dat juist heel aansprekend is voor anderen.

Dat is waar ik mijn energie heel graag voor inzet. Dat voelt als de plek waar behoefte, plezier en talent het beste samenvallen.

Om door het maken en delen van verhalen (in tekst, in video of op het podium) samen te bouwen aan succesvolle bedrijven & succesvolle missies. 

Dus: bescheiden experts, bescheiden leiders, speak up! Maak die video, schrijf dat verhaal, zeg 'ja' tegen het podium, geef jezelf een rol daarin. Ga een stap verder dan het gangbare! 

En weet je niet hoe, lets talk! 

M & Team

MARIEKE JANSZ

Wat is de meest effectieve en toegankelijke, manier om je gewenste publiek te bereiken, te boeien en te inspireren? Dat is een vraag waar Marieke het liefst én al lang mee bezig is. 

Eerst als dagbladjournalist (voor AD, NRC en NRC Next), later als managing editor (in de commerciële wereld) en zelfstandige (communicatie & reputatie). 

In 2016 kwam de overstap naar video-communicatie, met selfie-style video's. 

Zelf op beeld vond Marieke behoorlijk spannend. Dus boeiend. Vanaf dat moment had video haar in de greep, omdat het zo'n mooie mix is tussen persoonlijke en tegelijkertijd schaalbare communicatie. 

MARIT STOFBERG

Video kan niet zonder een sterke thuisbasis in de vorm van een website. Dat is immers de plek waar je je diensten aanbiedt. Wil je je site aanpassen onder leiding van een expert, dan is Marit Stofberg er om je te helpen.

Marit is vormgever & webdesigner & super handig met techniek. Ze ontwerpt en bouwt websites die eigentijds zijn, onderscheidend in uitstraling én technisch tot in de puntjes verzorgt. 

Marit is een onafhankelijke denker en een aanmoedigende sparringspartner. Ze stelt slimme, prikkelende vragen waardoor het eindresultaat altijd beter wordt dan je zelf in je hoofd had.


Gevestigd te Schoorl
KvK 37136276

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webdesign: www.zandenparels.nl
Fotografie: Sanneke Beer | Petra van Vliet

Alle rechten voorbehouden Marieke Jansz 2018