'BOEGBEELD ONLINE'

10 maanden top-begeleiding bij het zichtbaar maken van jouw visie, expertise & persoonlijkheid

 

In dit begeleidingstraject leren leiders en ondernemers om een ijzersterke online reputatie op te bouwen, zodat ze het boegbeeld van hun markt zijn en de juiste klanten vanzelfsprekend voor hén kiezen.

Wil je...

 • Een groeiend en warm netwerk, gevuld met mensen die volop overtuigd zijn van jouw waarde - nog voordat je ze spreekt.
 • Een reputatie die veel kleurrijker en sterker is dan alleen je functie.
 • Nieuwe klanten en kansen waarbij jij jouw waarde optimaal kunt inzetten.
 • Persoonlijke groei, als inspirator, en een online nalatenschap die doorklinkt.
 • Ook online op waarde worden geschat.
 • Zonder eindeloos online te hoeven zijn? 

 

Als communicatie-expert help ik je graag om dat waar te maken! Geen snelle fix, maar een ontwikkeling die je doorgaat. Daarom zijn mijn samenwerkingen met klanten altijd diepgaand en beslaat een coachingstraject 10 maanden. Zo hebben we de tijd om een sterke, duurzame online plek op te bouwen. Sommige klanten blijven veel langer, omdat er áltijd een next level is.

 

Charlotte van Asseldonk

Leiderschapscoach, De Talentenleider
"Al meer dan twee jaar laat ik mij begeleiden door Marieke. Dat geeft een enorme boost aan mijn impact, omdat ik in mijn verhalen en ook via video veel persoonlijker en duidelijker mijn kennis en ervaring kan delen. Een waardevolle en effectieve manier om met (potentiële) cliënten in contact te komen, wat je ook direct terugziet in de resultaten. Ik ben een zeer tevreden en blije klant."  

PAUL VAN ZUIJLEN

Plastisch chirurg, medisch directeur Brandwondencentrum, Rode Kruis ziekenhuis Beverwijk, professor aan het Amsterdam UMC.

“Ik was onder de indruk van de professionele, toegankelijke en authentieke manier waarop Marieke ons project begeleid heeft. We wilden zichtbaarheid creëren voor een lastig onderwerp en dat is naar volle tevredenheid gelukt. Ik kan haar van harte aanbevelen.” 

BARBARA DUQUE

Expert quantum creativiteit en persoonlijke innovatie, zelfstandig

“Marieke weet steeds weer heel concrete vragen te stellen. Waardoor de essentie van waar ik voor sta naar boven komt en ik mijn verhalen kan finetunen. Dat maakt het heel sterk. En, daardoor durf ik ook echt te gáán." 

Boegbeeld Online

10 maanden top-begeleiding

Dit past je niet langer:

 • Een afwachtende houding, waarin je online vooral toeschouwer bent.
 • Verhalen en video's delen waar niemand warm of koud van wordt.
 • Een online profilering die jouw echte waarde niet reflecteert.
 • Als persoon wegvallen in het grotere merk waar je voor staat.

Dit is wat je wél wilt:

 • De grenzen van jouw inspiratiekracht veel verder oprekken.
 • Gezien worden als hét boegbeeld in jouw markt.
 • Zichtbaar zijn met een sterke inhoud, een heldere visie en authentieke persoonlijkheid.
 • Impact maken met verhalen zonder de hele tijd online te hoeven zijn.

Hier zoek je begeleiding bij:

 • Het scherp krijgen en uitdragen van jouw unieke propositie, waarmee jij je direct van jouw concurrentie onderscheidt. 
 • Het steeds weer vertellen en delen van inspirerende en rake verhalen (als niemand je scherp houdt, stel je het telkens maar uit) - in tekst, video, podcast of welke vorm je ook past.
 • Het opbouwen van een ijzersterke online reputatie, als boegbeeld van een merk en als persoon. 
 • Het bepalen en uitvoeren van een werkende zichtbaarheids-strategie waarmee je het juiste publiek aantrekt en momentum creëert.
 • Het aanboren van je lef :) 

Ik begeleid gevestigde leiders en ondernemers, met een eigen bedrijf of werkzaam voor een groter merk. Mensen van de inhoud, met grote ambities en een gezonde dosis zelfrelativering. Zichtbaarheid heeft voor hen vooral te maken met dienstbaar zijn aan hun merk en missie.

FatimaZohra Bouchareb

MonFaraz, Academy voor integrative psychotherapy

 

"Ik heb Marieke leren kennen als Authentiek en Betrokken. Een fijne energie die ze doortrekt in haar programma's. Waarin ze als sparringpartner in online zichtbaarheid oog heeft voor het verhaal dat jij met de wereld te delen hebt. Niet omdat het zo hoort maar omdat het verbindt. En de ander daarin jouw echtheid kent. Met al jouw prachtige talenten en kwaliteiten. Hoe kan jij vanuit jouw unieke gave dienen? Daar helpt Marieke je een stem aangeven. Zodat we met z'n allen de wereld mooier maken."

Bernadette Michiels

Psychotherapeut bij Deinend

"Jouw rustige, niet-schreeuwerige stijl trok mij direct aan. De mindset die ik nu heb over zichtbaarheid is totaal veranderd. Het voelt nu als iets heel logisch, dat ik op mijn eigen manier kan invullen. Waar ik leiderschap over kan nemen. Zonder met de stroom mee te gaan. Jouw traject was een transformerende reis voor me." 

Loet de Steenhuijsen Piters

Coach, Praktijk Eb en vLoet
"Mijn bedrijf zichtbaar neer zetten was voor mij een noodzaak, wens en tevens een grote uitdaging. Marieke stimuleert je een gebied te betreden waar je eerder nog niet geweest bent. Door je uit te dagen, te inspireren, aan te reiken en te ondersteunen daar waar je nog niet de woorden of het beeld gevonden hebt dat je met je bedrijf uit wilt dragen. Met als resultaat dat ik nu wekelijks meerdere posts schrijf en al een kleine bibliotheek aan duurzame video’s voor mijn bedrijf heb. Daardoor komen de juiste klanten op mijn pad en weet ik hoe ik dat proces beïnvloed." 

JAN GUNNEWEG

Ontwerper en spreker over (ondernemen met) geduld

"Veel dank aan de goede coaching van Marieke. Samen met haar heb ik mijn TEDx Talk ontwikkeld tot een verhaal dat mooier is dan ik had durven dromen. Het mooie is, het voelt wel nog steeds als mijn verhaal! Ik stond natuurlijk alleen op het podium, maar het voelde toch als samen."

 

BAS LEUSINK

Business manager to the CFO, Rabobank Group

"Onze CFO change leaders hebben stuk voor stuk aangegeven veel te hebben gehad aan je sprekersbegeleiding en het resultaat was er ook naar: geïnspireerde sprekers én bezoekers door krachtige, 'eigen' verhalen. Een resultaat om trots op te zijn. En, vanuit ons, een resultaat waarmee je ons hebt geholpen weer een mooie stap te zetten in de realisatie van onze High Tech, High Touch CFO strategie. Dank je wel voor je professionaliteit, persoonlijke begeleiding en advies!"

Simone Wagenaar

Coupeuse & ontwerpster van maatwerk couture

"Voordat ik het coachingsprogramma met Marieke begon, dacht ik, achteraf bekeken, als ondernemer te klein en (raar maar waar) niet-creatief. Marieke kijkt mee naar je bedrijf vanuit een ander perspectief. Ze helpt je om niet te afwachtend te zijn, maar acties sneller op elkaar laten volgen. Om je nek durven uit te steken, dingen proberen, om te voelen wat jouw ondernemerspad is. En als dat kwartje eenmaal dan gevallen is, en de creativiteit in het ondernemen de overhand krijg, dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Authenticiteit neemt daarin een centrale rol in. Dat maakt je als ondernemer sterk en straalt overal in door!" 

 

Luisteren naar wat mijn begeleiding inhoudt? In deze podcast vertel ik wat je kunt verwachten als je klant van me wordt.

Communicatie is geen sausje dat je van buitenaf opplakt. Het werkt van binnenuit: met jouw visie en persoonlijkheid die steeds weer duidelijk doorklinken in alle verhalen die je online deelt. Dat maakt je een geloofwaardig, authentiek en inspirerend Boegbeeld van jouw merk. 

Ik leer je geen 'wonderformules' die 'altijd werken'. Als ze al zouden bestaan, brengen ze je hooguit naar het punt waar anderen hetzelfde doen. In plaats daarvan werken we vanuit inhoud en maatwerk: wat zijn jouw verhalen, jouw inhoud, wat is jouw tone of voice, hoe komen jouw kwaliteiten en visie het beste tot hun recht en, wat zijn jouw ambities? Dat is steeds de leidraad.

Wat breng ik mee aan ervaring? Ik...

 1. studeerde Bestuurskunde in Leiden (en vond mijn academische boeken zó saai dat ik leerde ultrasnel kern en bijzaken te scheiden)
 2. bemachtigde daarna een plekje bij de Postdoctorale Opleiding Dagbladjournalistiek aan de Erasmus Univesiteit in Rotterdam (waar alles draaide om goede vragen stellen, opmerkzaam zijn en helder schrijven).
 3. werkte als journalist en managing editor, eerst in de dagbladjournalistiek (in dienst bij AD en freelance voor NRC en NRC Next) en later voor diverse grote bedrijven.
 4. hielp als zelfstandige meer dan 120 ondernemers en professionals bij het opbouwen van hun online zichtbaarheid en het inzetten van video.
 5. coachte sprekers voor TEDx en voor de Rabobank Group (hoofdkantoor).
 6. leerde over online marketing van toonaangevende internationale ondernemers (onder andere Marie Forleo en Jeff Walker).
 7. verdiepte me in mijn eerste jaren als ondernemer in reputatie-opbouw.
 8. investeer doorlopend in mijn kennis en ontwikkeling als communicatie- en zichtbaarheidsexpert.
 9. weet wat er speelt bij mijn klanten, voor- en achter de schermen.

Luister hier de podcast over mijn achtergrond. Een verhaal over werk, waar het leven tussendoor komt.


Hoe zien 10 maanden begeleiding eruit?

 • Een uitgebreide kickof sessie bij de start, om je doelen vast te stellen.
 • Maandelijkse 1:1 coachcall om op koers te blijven, verhalen uit te stippelen en de strategie te finetunen.
 • Wekelijkse feedback op één verhaal naar keuze (tekst, videoscript, video, podcast opzet, soms ook speech of website). 
 • Support on demand via berichtenapp Voxer. 
 • Maandelijks open verhalen-spreekuur om gefocust te werken aan het uitdenken en afmaken van verhalen. 
 • Maandelijkse kennis- q&a-call samen met andere deelnemers over zichtbaarheid, communicatie, marketing, positionering en groei.
 • Toegang tot de online leeromgeving met allerhande formats, zoals scripts, webinar-opzet, contentflow, verhalengenerator en nog veel meer.
 • 2 Live dagen op locatie, samen met andere deelnemers.
 • Toegang tot afgeschermde Linkedin groep voor tips, vragen en uitwisseling met andere deelnemers.

Een zichtbaar, inspirerend boegbeeld zijn vergt toewijding, energie en eerlijkheid. In die reis denk ik steeds met je mee over positionering, strategie en de inhoud. En koppelen we daar altijd concrete actie aan. Wat ik je alvast  laat weten: ik werk met een zeer selecte groep klanten. Samenwerken betekent dan ook een serieuze investering. Sommige van mijn klanten verdienen hun investering binnen enkele maanden terug, voor anderen duurt dat wat langer. De waardestijging zit uiteraard ook in reputatie & goodwill, die lastiger in een geldbedrag te vatten zijn. Meer daarover vertel ik je graag in een persoonlijk gesprek.

ANNETTE BAK

Leidinggevende bij KLM & ondernemer

"Je creëert een veilige sfeer, denkt heel precies mee, ziet mogelijkheden en coacht op (zelf)vertrouwen, zoekt samen naar persoonlijke oplossingen (geen trucje of 'one solution fits all'), deelt je eigen verhaal en kwetsbaarheid. Je hebt de gave om met je coaching mensen het vertrouwen te geven om het persoonlijke en het zakelijke te verbinden, en zo het verschil te maken. Ik raad je zeker aan, vooral dit nieuwe programma. De één-op-één coaching daarin maakt het nog waardevoller." 

 

ALEXA KUIT

Expert non-verbale communicatie & performance coach

"Marieke is eigen, super kundig en stopt niet totdat het klopt. Met intrinsieke toewijding, zeer zorgvuldig en vanuit warme betrokkenheid. Met open en creatieve blik weet zij een verhaal glashelder te duiden, wat een echte kunst is. Want door de combinatie van haar communicatie-expertise, journalistieke achtergrond en video-ervaring beslaat Marieke een totaalpakket." 

MARLIES YPMA

Expert organisatiecultuur, executive coach & facilitator (Rijksoverheid)

"Marieke benadert zichtbaarheid en video als een ontwikkelpad en verbindt dat aan een lange termijnambitie. Dit haalt de druk eraf om het perfect te willen doen vanaf het begin en het geeft mij een lonkend perspectief: dit is de weg die ik nu opga om mijn bereik en impact te vergroten. Want ik weet dat ik met mijn kennis en verhalen mensen echt verder help. Marieke is een fantastische aanmoediger om je stem te laten horen." 

INGRID STRAET

Directeur Instituut voor Psyche Economie

"Marieke was voor mij een waardevolle sparringspartner in een belangrijke transitie/transformatie periode. Inhoudelijk kundig, integer en een goede bewaker van de rode draad. Precies op het juiste moment voor mij, met de juiste toon & setting. Het geeft me een extra rustig gevoel richting de toekomst."


GEVESTIGD TE SCHOORL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN MARIEKE JANSZ
PRIVACYBELEID