Mijn begeleiding
bij het op & uitbouwen
van jouw online reputatie

Wat zeggen mensen over je als je er niet bij bent? Hoe onthouden ze je? Snappen ze waar jij voor staat, wat jouw visie is, jouw intenties zijn, wat jouw aanpak is? Vaak komen we niet veel verder dan "zij is advocaat", "hij is directeur", "hij doet iets met duurzaamheid", of "zij doet iets met leiders". Zonde, want dan blijft er zoveel ongezien en is je impact beperkt. Dan moet je in gesprekken veel harder werken om te overtuigen. Dan is het veel moeilijker om de juiste mensen aan te trekken. Dan ben je inwisselbaar.

Ik help leiders en gevestigde ondernemers om niet langer inwisselbaar te zijn. Om geen introductie meer nodig te hebben. Om aan de buitenkant te overtuigen. Memorabel te zijn, op een goede manier. Dat doen we door inhoudelijke kennis, visie en persoonlijke drive te vangen in verhalen. In tekst en ook in video. De verhalen die we maken zijn nuchter, tijdloos en oprecht. En zijn steeds gericht op de vraag: hoe wil je bekend staan? Mijn cliënten zijn logische boegbeelden van hun merk. Ze zijn ondernemer of leider in een grotere organisatie. Ze zijn van de inhoud, hebben stevige ambties en beschikken over een gezonde dosis zelfrelativering.

Wat brengt een
Boegbeeld Online traject je?

 • Je wordt een zichtbare leider, intern en extern

 • Je hebt geen introductie meer nodig

 • Je wordt makkelijk onthouden en vertrouwd

 • Je trekt de juiste mensen en kansen aan

 • Gesprekken kunnen gelijk de diepte in

 • Je hebt een stevig eigen verhaal

 • En, je wordt een goede communicator, in tekst en video

Vraag hier de digitale brochure aan met alle ins- en outs van het Boegbeeld Online begeleidingstraject.

Voornaam
E-mailadres

Charlotte van Asseldonk

Leiderschapscoach, De Talentenleider
"Al meer dan twee jaar laat ik mij begeleiden door Marieke. Dat geeft een enorme boost aan mijn impact en reputatie, omdat ik in mijn verhalen en ook via video veel persoonlijker en duidelijker mijn kennis en ervaring kan delen. Een waardevolle en effectieve manier om met (potentiële) cliënten in contact te komen, wat je ook direct terugziet in de resultaten. Ik ben een zeer tevreden en blije klant."  

PAUL VAN ZUIJLEN

Plastisch chirurg, medisch directeur Brandwondencentrum, Rode Kruis ziekenhuis Beverwijk, professor aan het Amsterdam UMC.

“Ik was onder de indruk van de professionele, toegankelijke en authentieke manier waarop Marieke ons project begeleid heeft. We wilden zichtbaarheid creëren voor een lastig onderwerp en dat is naar volle tevredenheid gelukt. Ik kan haar van harte aanbevelen.” 

BARBARA DUQUE

Expert quantum creativiteit en persoonlijke innovatie, zelfstandig

“Marieke weet steeds weer heel concrete vragen te stellen. Waardoor de essentie van waar ik voor sta naar boven komt en ik mijn verhalen kan finetunen. Dat maakt het heel sterk. En, daardoor durf ik ook echt te gáán." 

Leontine Kremers

Schrijver en coach, wijsheid van de kudde, Wijsgoed
"Ik stapte in bij Marieke omdat ik zichtbaarder wilde worden en voelde: bij Marieke durf ik dat. Natuurlijk is haar enorme inhoudelijke kennis van grote waarde. Daar heb ik echt van geleerd. Maar ik heb ook vaak 'nee' gezegd. Als het niet goed voelde, niet klopte voor mij. Als ik voelde dat het doel anders mocht zijn, of de strategie, of onze samenwerking...
Wat mij betreft is Marieke's grootste kracht, dat ze dat kan hóren. En dat ze altijd met me mee blijft onderzoeken wat dan wel klopt, met een voor haar kenmerkende lichtheid. Zo is heel helder geworden wat ik wil brengen en zijn we tot een strategie gekomen die daarbij past. Een die resultaatgericht is én waar mijn bezieling op een natuurlijke manier in kan stromen."  

FatimaZohra Bouchareb

MonFaraz, Academy voor integrative psychotherapy

 

"Ik heb Marieke leren kennen als Authentiek en Betrokken. Een fijne energie die ze doortrekt in haar programma's. Waarin ze als sparringpartner in online zichtbaarheid oog heeft voor het verhaal dat jij met de wereld te delen hebt. Niet omdat het zo hoort maar omdat het verbindt. En de ander daarin jouw echtheid kent. Met al jouw prachtige talenten en kwaliteiten. Hoe kan jij vanuit jouw unieke gave dienen? Daar helpt Marieke je een stem aangeven. Zodat we met z'n allen de wereld mooier maken."

Bernadette Michiels

Psychotherapeut bij Deinend

"Jouw rustige, niet-schreeuwerige stijl trok mij direct aan. De mindset die ik nu heb over zichtbaarheid is totaal veranderd. Het voelt nu als iets heel logisch, dat ik op mijn eigen manier kan invullen. Waar ik leiderschap over kan nemen. Zonder met de stroom mee te gaan. Jouw traject was een transformerende reis voor me." 

Loet de Steenhuijsen Piters

Coach, Praktijk Eb en vLoet
"Mijn bedrijf zichtbaar neer zetten was voor mij een noodzaak, wens en tevens een grote uitdaging. Marieke stimuleert je een gebied te betreden waar je eerder nog niet geweest bent. Door je uit te dagen, te inspireren, aan te reiken en te ondersteunen daar waar je nog niet de woorden of het beeld gevonden hebt dat je met je bedrijf uit wilt dragen. Met als resultaat dat ik nu wekelijks meerdere posts schrijf en al een kleine bibliotheek aan duurzame video’s voor mijn bedrijf heb. Daardoor komen de juiste klanten op mijn pad en weet ik hoe ik dat proces beïnvloed." 

JAN GUNNEWEG

Ontwerper en spreker over (ondernemen met) geduld

"Veel dank aan de goede coaching van Marieke. Samen met haar heb ik mijn TEDx Talk ontwikkeld tot een verhaal dat mooier is dan ik had durven dromen. Het mooie is, het voelt wel nog steeds als mijn verhaal! Ik stond natuurlijk alleen op het podium, maar het voelde toch als samen."

 

BAS LEUSINK

Business manager to the CFO, Rabobank Group

"Onze CFO change leaders hebben stuk voor stuk aangegeven veel te hebben gehad aan je sprekersbegeleiding en het resultaat was er ook naar: geïnspireerde sprekers én bezoekers door krachtige, 'eigen' verhalen. Een resultaat om trots op te zijn. En, vanuit ons, een resultaat waarmee je ons hebt geholpen weer een mooie stap te zetten in de realisatie van onze High Tech, High Touch CFO strategie. Dank je wel voor je professionaliteit, persoonlijke begeleiding en advies!"

Simone Wagenaar

Coupeuse & ontwerpster van maatwerk couture

"Voordat ik het coachingsprogramma met Marieke begon, dacht ik, achteraf bekeken, als ondernemer te klein en (raar maar waar) niet-creatief. Marieke kijkt mee naar je bedrijf vanuit een ander perspectief. Ze helpt je om niet te afwachtend te zijn, maar acties sneller op elkaar laten volgen. Om je nek durven uit te steken, dingen proberen, om te voelen wat jouw ondernemerspad is. En als dat kwartje eenmaal dan gevallen is, en de creativiteit in het ondernemen de overhand krijg, dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Authenticiteit neemt daarin een centrale rol in. Dat maakt je als ondernemer sterk en straalt overal in door!" 

 

Je online reputatie is geen laagje dat we er van buitenaf opplakken. Het is de reflectie van wie je bent en waar je voor staat, van binnen naar buiten.

Wat breng ik mee aan kennis en ervaring?

 1. Een vleugje Bestuurskunde, daar studeerde ik in af, in Leiden (vond mijn academische boeken zó saai dat ik leerde ultrasnel kern en bijzaken te scheiden)
 2. Afgetopt met een Journalistieke Postdoc van de Erasmus Univesiteit in Rotterdam (waar alles draaide om goede vragen stellen, opmerkzaam zijn en helder schrijven).
 3. Schrijfervaring als journalist en managing editor, eerst in de dagbladjournalistiek (in dienst bij AD en freelance voor NRC en NRC Next) en later voor diverse grote bedrijven.
 4. Vrachtladingen vol kennis en ervaring over online zichtbaarheid (de afgelopen jaren hielp ik meer dan 120 ondernemers en professionals bij het opbouwen van hun online zichtbaarheid en het inzetten van video).
 5. Achter-de-schermen-podiumervaring als sprekerscoach voor TEDx en voor de Rabobank Group (hoofdkantoor).
 6. State of the art online marketing kennis die ik leerde in trainingen van toonaangevende internationale ondernemers (onder andere Marie Forleo en lanceerguru Jeff Walker).
 7. Reputatie-kunde, omdat mijn eerste jaren als ondernemer daarover gingen.
 8. Verder investeer ik doorlopend in mijn kennis over reputatie en communicatie.
 9. En weet ik wat er speelt bij mijn klanten, voor- en achter de schermen.

 

 

Luister hier de podcast over mijn achtergrond. Een verhaal over werk, waar het leven tussendoor komt.


Hoe ziet mijn begeleiding eruit?

In mijn begeleidingstraject kijken we uiteraard als eerste: welk boegbeeld wil je zijn? Wie ben je, wat maakt je anders, wat is jouw inhoudelijke domein, wie zijn jouw klanten, wat zijn je ambities, wat wil jij in de wereld zetten? We praten en onderzoeken, maar dat krijgt steeds ook een tastbare vorm. We gieten alles namelijk steeds in verhalen en video's, die de buitenwereld in gaan. Zodat anderen glashelder snappen waar jij voor staat. Bij het vinden van de juiste onderwerpen, het kiezen van de invalshoek en het daadwerkelijk maken van de verhalen, help ik je met mijn expertise en ervaring. Ook tussendoor, checken we steeds zorgvuldig: wat is de positie die je wilt opbouwen? Hoe wil je bekend staan? Wat is jouw onderscheidende domein? We spreken elkaar in coachsessies. Het maken van verhalen kan gebundeld plaatsvinden (bijvoorbeeld een dag per kwartaal, we komen dan op een mooie plek bij elkaar) of verspreid over de tijd, op afstand. Net wat voor jou het beste werkt. Wil je ook video's maken - wat mij betreft een onmisbaar onderdeel van het opbouwen van een sterke reputatie - dan maken we die in een serie tegelijk. Dat doen we met een videograaf, op een video-genieke locatie. Je wordt in elk facet daarvan begeleid, zodat we de beste versie van jou en jouw verhaal vangen op beeld. Zorgvuldig voorbereid, maar wel authentiek. Het Boegbeeld Online traject kent een kwartaalritme. Je kunt (elk maand) starten met één kwartaal begeleiding. Je kunt ook kiezen om gelijk een half jaar of langer met mij samen te werken.

ANNETTE BAK

Leidinggevende bij KLM & ondernemer

"Je creëert een veilige sfeer, denkt heel precies mee, ziet mogelijkheden en coacht op (zelf)vertrouwen, zoekt samen naar persoonlijke oplossingen (geen trucje of 'one solution fits all'), deelt je eigen verhaal en kwetsbaarheid. Je hebt de gave om met je coaching mensen het vertrouwen te geven om het persoonlijke en het zakelijke te verbinden, en zo het verschil te maken. Ik raad je zeker aan, vooral dit nieuwe programma. De één-op-één coaching daarin maakt het nog waardevoller." 

 

ALEXA KUIT

Expert non-verbale communicatie & performance coach

"Marieke is eigen, super kundig en stopt niet totdat het klopt. Met intrinsieke toewijding, zeer zorgvuldig en vanuit warme betrokkenheid. Met open en creatieve blik weet zij een verhaal glashelder te duiden, wat een echte kunst is. Want door de combinatie van haar communicatie-expertise, journalistieke achtergrond en video-ervaring beslaat Marieke een totaalpakket." 

MARLIES YPMA

Expert organisatiecultuur, executive coach & facilitator (Rijksoverheid)

"Marieke benadert zichtbaarheid en video als een ontwikkelpad en verbindt dat aan een lange termijnambitie. Dit haalt de druk eraf om het perfect te willen doen vanaf het begin en het geeft mij een lonkend perspectief: dit is de weg die ik nu opga om mijn bereik en impact te vergroten. Want ik weet dat ik met mijn kennis en verhalen mensen echt verder help. Marieke is een fantastische aanmoediger om je stem te laten horen." 

INGRID STRAET

Directeur Instituut voor Psyche Economie

"Marieke was voor mij een waardevolle sparringspartner in een belangrijke transitie/transformatie periode. Inhoudelijk kundig, integer en een goede bewaker van de rode draad. Precies op het juiste moment voor mij, met de juiste toon & setting. Het geeft me een extra rustig gevoel richting de toekomst."

Denk je nu...

"Ik weet niet goed wat mijn verhalen zijn / Ik ben niet zo'n schrijver / ik kom niet goed over op camera / Ik voel drempels en onzekerheid als ik aan zichtbaarheid denk / ik wil niet de hele tijd op social media zitten / Ik weet niet of ik er klaar voor ben..."  Weet dan dat boegbeelden die ik begeleid ook zulke gedachten hadden. Bezwaren die in het traject stuk voor stuk naar de achtergrond verdwijnen. Hun verhaal staat als een huis, ze maken inspirerende posts, maken video's, vinden steeds meer gemak in het naar buiten treden, krijgen daardoor steeds meer connecties & volgers en bouwen zo stap voor stap aan een ijzersterke reputatie als inspirerend boegbeeld in hun markt. 

Benieuwd naar opzet, inhoud, prijs? Vraag dan hier de digitale brochure aan!

Voornaam
E-mailadres

You can't be a secret and a success


GEVESTIGD TE SCHOORL
ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN MARIEKE JANSZ
PRIVACYBELEID