'VISIBLE LEADER' MENTORSCHAPJouw bevlogenheid en kennis staan buiten kijf. 
Voor de mensen die met jou werken zijn jouw kwaliteiten zonneklaar. Maar hoe zit dat online? Lukt het je daar om jouw diepgang, nuance en leiderschap over de bühne te brengen? Of kom je daar eigenlijk niet zo uit de verf...


Ik help je graag om een EERSTEKLAS communicator te worden en jouw unieke verhalen, expertise en persoonlijkheid online zichtbaar te maken - zodat jij de kansen, klanten en erkenning aantrekt die 100% aansluiten op jouw ambities. Het volledige mentortraject beslaat 9 maanden. Een losse VIP maand is ook mogelijk.JIJ 

... wilt dat de kwaliteit van jouw werk voor zich spreekt, en voelt niet de behoefte om te roeptoeteren hoe goed je bent.

... bent ambitieus en wilt nóg (veel!) meer van jouw allerbeste werk doen, dus groei heeft absoluut jouw aandacht.

... hebt een ambivaltente verhouding met social media. De mogelijkheid om je met anderen te verbinden, en te inspireren, spreekt je aan. Competitie en ijdelheid stoten je af.

IK

... help je om jouw expertise, persoonlijkheid en aanbod te vertalen in heldere, aansprekende woorden en verhalen.

... die we gebruiken op alle plekken waar jij zichtbaar bent. Website, profiel, social media. Zodat alles met elkaar samenwerkt en elkaar versterkt.

... begeleid je in het strategisch opbouwen en uitbouwen van jouw positie, zodat je een bron bent van inspiratie én tegelijk jouw merk, missie en bedrijf laat groeien met de best passende klanten en kansen.

Wat het 9 maanden mentortraject je oplevert? 

 • Communicatieskills for life! 

 • Erkenning als 'leading expert' in jouw vakgebied

 • Meer van de allerleukste klanten & opdrachten

 • In sommige gevallen, een wachtlijst voor jouw diensten

 • Uitgenodigd worden als keynote speaker

 • Gevraagd worden voor interviews & podcasts

Samenwerken betekent...

dat ik me op alle vlakken met jouw online communicatie ga bemoeien. Met liefde! Linkedinprofiel, posts, video's, website, mails. En als het nodig is ook je aanbod. Het gaat er niet alleen om wát je zegt, maar ook hóe je het zegt, op welke plek, wanneer, hoe vaak... Het zijn allemaal radartjes die samen een geoliede machine maken. Het één kan niet zonder het ander. Wanneer alles samenwerkt, kun jij voluit uitdrukking geven aan waar jij voor staat en kun je vooral de creator zijn van belangrijke, mooie kansen en relaties.

IK HELP JE GRAAG!

Een zichtbare, inspirerende leider in jouw markt worden, die op een autonome en oprechte manier belangrijke relaties bouwt, heeft tijd nodig. Daar is geen snelle fix of makkelijke truc voor. Het vergt dat je jouw expertise én echte zelf laat zien op een manier die niemand je kan nadoen of afnemen. Met jouw unieke aanbod, persoonlijkheid en aanpak. Een transformatie waarin ik je graag begeleid. 

STAP #1

Een krachtige ondergrond

Alles begint met een stevige ondergrond. Daarom gaan we als eerste op zoek naar de juiste woorden en taal, die in één keer duidelijk maken waar jij voor staat. Niet zoals het hoort, of zoals je het hebt afgekeken bij vakgenoten. Maar iets dat uniek is voor jou, super aantrekkelijk is voor jouw doelgroep en waarmee je jouw ware kracht laat zien. Ook leer je de vaardigheden voor het maken van goede, aansprekende video's.

 

STAP #2

Jouw verhalen online uitrollen

Daarna gaan we jouw online zichtbaarheid voluit uitrollen, zodat jij de transformatie maakt van goed bewaard geheim naar toonaangevende, inspirerende leider. Je wordt niet meer te missen, zonder dat je jezelf hoeft te overschreeuwen of een rol hoeft aan te nemen die je niet past. Je gaat jouw expertise, waarde en persoonlijkheid telkens vanuit verschillende invalshoeken delen, met afwisseling én een heldere rode lijn.

STAP #3

Strategische elementen toevoegen

Tenslotte: strategie. Deze reis gaat niet om het verzamelen van likes, of het winnen van een virtuele populariteitswedstrijd. Het gaat om het laten groeien van jouw merk, jouw missie, jouw leiderschap. Dus: zichtbaarheid die leidt tot het aantrekken van kansen en klanten. Zodat je niet alleen je investering in dit mentorschap terugverdient, maar veel meer dan dat!

ZICHTBAARHEID GAAT NIET OM HET MEEDOEN AAN DE JUISTE HYPES, HET VERZAMELEN VAN ZOVEEL MOGELIJK LIKES OF DE COMPETITIE OM POPULARITEIT. HET GAAT OM HET OPBOUWEN VAN EEN TIJD- EN TRENDLOZE IJZERSTERKE REPUTATIE, HET CREEEREN VAN MOOIE RELATIES, DOOR JE VERHALEN TE DELEN EN JEZELF TE LATEN ZIEN. VANUIT INHOUD EN ECHTHEID.

DE ZICHTBARE VERANDERINGEN? ZIEN ER ZO UIT:

 • Je aanbod is heel helder en aantrekkelijk geformuleerd
 • Je durft je visie en ideeën helder uit te dragen
 • Je zet social media in, zonder je daar afhankelijk van te voelen
 • Je manier van naar buiten treden is autonoom en authentiek
 • Je wordt top-of-mind bij je doelgroep 
 • Door dit alles lukt het je om nieuwe klanten aan te trekken, en bijvoorbeeld je groepen te vullen, precies de klanten die het beste in jouw naar boven halen!

9 items uit mijn bagage

1. Ik ben afgestudeerd Bestuurskundige (en vond mijn academische boeken zó saai dat ik leerde ultrasnel kern en bijzaken te scheiden)

2. Daarna bemachtigde ik een plekje bij de Postdoctorale Opleiding Dagbladjournalistiek (waar alles draaide om goede vragen stellen, opmerkzaam zijn en helder schrijven).

3. Ik werkte als journalist en managing editor, eerst in de dagbladjournalistiek (in dienst bij AD en freelance voor NRC en NRC Next) en later voor diverse grote bedrijven.

4. Als zelfstandige hielp ik meer dan 120 ondernemers en professionals bij het opbouwen van hun online zichtbaarheid en het inzetten van video.

5. Ik coachte sprekers voor TEDx en voor de Rabobank Group (hoofdkantoor).

6. Ik leerde over online marketing en lanceren van toonaangevende internationale ondernemers (onder andere Marie Forleo en Jeff Walker).

7. Investeren in mijn kennis en ontwikkeling doe ik doorlopend.

8. Samen met 2 partners van Nederlands beste marketingbureau VODW EY schreef ik het marketingboek 'Dutch Magic' (over 25 toonaangevende merken).

9. Online introversie is mij niet vreemd, dus voor video en zichtbaarheid heb ik heel wat interne hobbels moeten nemen.

Het 'Visible Leader' mentorschap beslaat 9 maanden

IN DE EERSTE MAAND...bepalen we de ondergrond die nodig is om de rol van Leading Expert op te bouwen. Dat betekent dat we de meest heldere en aantrekkelijke invalshoeken en woorden bepalen voor jouw (persoonlijk)merk, expertise, aanbod en visie. Dat doen we in de vorm van een interview en een uitgebreide feedbackronde. Ook leg je de basis voor een op jou afgestemde zichtbaarheidsstrategie en leer je jouw verhaal goed te vertellen voor de camera. 

IN DE ACHT OPVOLGENDE MAANDEN... gaan we jouw plek als toonaangevende Leading Expert uitbouwen. Dat betekent: consistent zichtbaar zijn met aansprekende content. Authentiek naar buiten durven treden. Een duidelijke eigen tone of voice daarin ontwikkelen. In verhalen, video’s, artikelen, masterclasses. De masterclasses kunnen op zichzelf staan of zijn onderdeel van lanceringen, die ook binnen dit programma passen. We werken steeds op het snijvlak van communicatie, strategie en lef. 

+  Positioneringsinterview in de eerste maand

+  Feedback op content en aanpassingen die je maakt vanuit dat interview

+ Strategisch succesplan 

+ Videotraining afgestemd op jouw ervaring

+  Om de week een individuele coachingssessie

+  Evt extra coachingssessie in voorbereiding op piekmomenten in jouw zichtbaarheid

+ Wekelijkse support via de voice-app Voxer 

+  Maandelijkse kennissessie over relevante thema's (zoals groeistrategie, contentcreatie, videomarketing, lanceren, positonering, storytelling - in kleine groep)

+  Maandelijks een open spreekuur-ochtend voor alle vragen over copy, content en zichtbaarheid (in kleine groep)

+  Wekelijks feedback op 1 stuk content

+  Toegang tot online leeromgeving met documentatie en videoopnames

+  Ongoing support via besloten FB groep

Hoe kan ik je het beste helpen?

De stap van te verborgen talent naar zichtbare leider in jouw vakgebied gaat niet van de een op de andere dag. Daarom staan er 9 maanden voor dit mentorschap, zodat we genoeg tijd hebben om alle radartjes met elkaar te laten samenwerken. De meeste klanten kiezen voor de complete deal, anderen kiezen ervoor om eerst één (VIP!) maand af te spreken, en beslissen daarna over het vervolg. Wat voor jou het beste werkt, onderzoek ik graag met je in een persoonlijk gesprek.

Wat is het effect van toonaangevend zichtbaarheid zijn?

Je bent in staat om de kansen en klanten aan te trekken die passen bij jouw ambities. Je verlaat de plek van toeschouwer en neemt de regie. Cliënten die deze stap hebben gemaakt hebben bijvoorbeeld uitverkochte programma's en werken met de klanten met wie zij het liefste werken.  

Voor wie is het Visible Leader mentorschap bedoeld?

Voor genuanceerde, bevlogen leiders en ondernemers die online veel ingetogener zijn dan passend is bij hun rol en ambities. En die dat voorgoed willen veranderen. Wanneer het je gaat om inhoud, eigenheid, het opbouwen van een ijzersterke reputatie en het ontwikkelen van je rol als toonaangevende Leading Expert (allemaal tijdloos en trend-ongevoelig spul) dan ben je wel aan het juiste adres!

Wanneer is dit mentorprogramma niet voor jou?

- Als je je aanbod/expertise nog niet hebt ontwikkelt en je bent in de startfase van je ondernemerschap.

- Als je een zeer laag geprijsd aanbod hebt en daar nog weinig van verkoopt (dan is het lastig om je investering in dit programma binnen een redelijke termijn terug te verdienen)

- Wanneer het je online zichtbaarheid vooral wilt invullen vanuit zoekmachine optimalistie, het gunstig beïnvloeden van algoritmes en adverteren, dan ben ik niet de beste persoon om je te helpen. 

Hoe persoonlijk en maatwerk is het?

Het mentortraject is deels individueel en deels in kleine groep (de kennissessies, de FB groep en het contentspreekuur). De twee wekelijkse contentcalls zijn individueel, dus alleen jij & ik. De kennissessies en open content ochtenden zijn in kleine groep. 

Hoe het voelt? Natuurlijk is het zo dat je alleen gaat groeien als je ZELF in actie komt, maar achter de schermen voel je dat je het niet in je uppie hoeft uit te zoeken en zul je mijn aanmoediging en ondersteuning steeds voelen. 

Is het maken van video's een onvermijdelijk onderdeel?

Ik kan je video zeker aanraden. Vrijwel al mijn klanten zetten dit communicatiemiddel ook in. Maar ik heb ook klanten die bijvoorbeeld liever Podcasts maken. Het is dus geen onvermijdelijk onderdeel. Je persoonlijkheid inbrengen in de manier waarop je online zichtbaar wordt, is wél essentieel :) 

Hoe zit dat met webinars of masterclasses?

Webinars en Masterclasses zijn wat mij betreft belangrijke ijkpunten voor online zichtbaarheid. Zeker wanneer je ook aan lanceringen van je aanbod gaat werken binnen het mentortraject. Misschien klinkt dit nu nog als ver van je bed-show, maar geen nood, hier krijg je begeleiding bij. 

Wat is de investering?

Wat de investering precies is, vertel ik je graag in een persoonlijk gesprek. Dat hangt namelijk af van de keuze die je maakt en of je gespreid of in één keer betaalt. Mijn klanten maken een serieuze investering in dit mentorschap, zijn ook serieus gecommiteerd aan de groei van hun merk/bedrijf, maar verdienen deze investering in de meeste gevallen (ruim!) terug binnen het tijdsbestek van het mentorschap, of in de periode daar vlak na.

Kun je ook met je managementteam meedoen?

Ja, dat kan. In dat geval maken we een maatwerk verise van het programma voor jouw en jouw team.

"Een eigen verhaal, een werkende strategie en meer lef."

Leiderschapscoach Charlotte van Asseldonk vulde (De Talentenleider) 

"Ik ben echt uitgedaagd om leiderschap te nemen."

Team- en leiderschapscoach Susan Eggels (Teams met Toekomst).

"Een tool voor life: momentum opbouwen met een duidelijke strategie."

Voice Dialoque coach Maaike de Boer (Coffee and Coaching)

"Zichtbaarheid was mijn grootste hobbel. Nu is het een leuk speelveld en voel ik regie."

Vrouwencoach Loet de Steenhuijsen Piters (Praktijk EbenvLoet).

"Online krachtig naar buiten treden heeft heel erg veel verschil gemaakt."

Duurzaamheidsexpert Hilda Feenstra (Local Matters).

"Ik vond marketing een vies woord. Nu heb ik wél een mooie mijn waarde over te brengen."

Sport- en prestatiepsycholoog René Berden (Rrene).

"Ik was wel zichtbaar, maar zonder plan. Dat was vaak frustrerend. Dat is nu heel anders."

Life coach Kristian Hiddinga (Hiddinga Coaching & Advies).

"Ik wilde leren hoe ik klanten aantrek, op een manier die dicht bij me ligt."

Senior purser en ondernemer Annette Bak (vlak nadat deze review werd opgenomen verkocht ze alle plekken van haar nieuwe jaarprogramma Weidewacht).

"Dit heeft mijn bedrijf en mindset echt op een hoger plan gezet."

Projectmentor Tanja Cornelissen (Tanja Cornelissen).

"Dit zorgt ervoor dat ik niet alleen plannen maak, maar ook echt de daad bij het woord voeg."

Specialist in persoonlijke innovatie & quantum creativiteit Barbara Duque.

"Ik krijg heel veel complimenten over mijn zichtbaarheid. Ik beveel je bij anderen aan."

Rouw- en verliescoach Daniëlla Keijsers, aan de start van het Leading Expert Formule programma (LEF)

BARBARA PIPERS-ROELOFS

Coach & mentor in personal leadership, compassion and mindful practice

"I hired Marieke as a visibility mentor and absolutely recommend her. She really helped me on focusing: what am I offering, what am I here to do? How are you here to serve, what’s in it for the client? It takes all the attention of yourself and puts all the energy right into your product, your service and into serving the world with all your unique talents and skills. She’s one of the best business coaches I had."

STEPHANIE DE VISO

Coach, persoonlijke groei en commitment, eigenaar Pillars of a Temple

"Als er iemand is die je kan helpen met het opbouwen van je plek als zichtbare leading expert, is het Marieke. Ze is 100% ge-commit aan hoe jij de beste verhalen en video’s naar buiten brengt, op een integere en strategische manier. Marieke brengt je overzicht, inzicht en ook aanmoediging tijdens elke stap van het proces. Daardoor maak je veel snellere en grotere stappen en hoef je niet meer aan te modderen." 

MAURITS KOSTER

Debatleider, dagvoorzitter, sprekerscoach

"Samenwerken met Marieke betekent: eerst je positionering goed scherp krijgen en daarna je video-strategie bepalen. Daardoor begin je vanuit een heel stevige ondergrond. Met haar grondige aanpak kon Marieke heel duidelijk structuur aanbrengen in het woud aan boodschappen die ik wilde overbrengen. Ze heeft met haar enthousiasme en eerlijke aanpak gezorgd voor het wegnemen van belemmeringen en het maken van concrete stappen. Mijn eerste vlog was natuurlijk spannend om te posten. Door haar aandacht en vlijmscherpe tekstbehandeling heb ik de stap durven te maken. En niet zonder succes. Mijn allereerste vlog via LinkedIn is meer dan 5.000 keer bekeken, kreeg 64 likes en 16 positieve commentaren."

GWENDA KORTLEVER

Spiritueel coach en spreker

"Mijn wens was om voor een groter publiek op te treden, meer mensen te bereiken. Samenwerken met Marieke heeft ervoor gezorgd dat ik (in heel korte tijd!) met meer overtuigingskracht en zekerheid mijn verhaal kan doen, ook online met video, waar heel veel reacties op kwamen. Marieke geeft je de ruimte, luistert goed en voegt daar haar ervaring, kennis en wijsheid aan toe. Wat ook heel fijn is, is dat ze precies in woorden kan vatten wat ik bedoel. Tekst vind ik lastig, daar heeft Marieke me ook enorm mee geholpen." 

ALEXA KUIT

Performance coach & expert non-verbale communicatie

"Marieke is eigen, superkundig en stopt niet totdat het klopt. Met intrinsieke toewijding, zeer zorgvuldig en vanuit warme betrokkenheid. Met open en creatieve blik weet zij een verhaal glashelder te duiden, wat een echte kunst is. Want door de combinatie van haar communicatie-expertise, journalistieke achtergrond en video-ervaring beslaat Marieke een totaalpakket!"

 

BEN JE ER KLAAR VOOR OM EEN EERSTEKLAS COMMUNICATOR TE WORDEN? OM DE KANSEN, KLANTEN EN ERKENNING AAN TE TREKKEN  DIE 100% MATCHEN MET JOUW MOOISTE AMBITIES?