LEADING EXPERT MENTORING

Van goed bewaard geheim naar zichbare, toonaangevende expert 

Een zichtbare, toonaangevende expert treedt autonoom en authentiek naar buiten. Is in staat om zijn of haar verhaal gemakkelijk te vertellen, of het nu in een geschreven verhaal is, in een video, een podcast of een masterclass. Inhoud staat voorop, maar persoonlijkheid is evengoed belangrijk. Door die manier van zichtbaarheid trek je kansen aan die je in staat stellen om volop van betekenis te zijn en je beste werk te doen.

 

WIL JE...

 • De zichtbare, toonaangevende expert worden in jouw markt die je kunt zijn

 • Jouw know, like & trust-factor helder en aantrekkelijk opbouwen bij jouw netwerk en doelgroep

 • Authentiek en autonoom naar buiten treden, zonder anderen na te doen of afhankelijk te zijn van een specifiek social media platform

 • Met vertrouwen en plezier verhalen, video's, podcasts, webinars en masterclasses maken

 • En zo de voorwaarden creëren om jouw allerbeste werk te kunnen doen?

IK HELP JE GRAAG

 

Een zichtbare, toonaangevende expert in je markt worden heeft tijd nodig. Daar is geen snelle fix of makkelijke truc voor. Het vergt dat je jouw expertise  én echte zelf laat zien op een manier die niemand je kan nadoen of afnemen. Met jouw unieke aanbod, persoonlijkheid en aanpak. Een transformatie waarin ik je graag begeleid.  

 

LEADING EXPERT FORMULE

LEF high intensive VIP maand

Jouw unieke blueprint voor online zichtbaarheid begint met het scherp krijgen van jouw kernverhalen. De verhalen waar jij je helemaal in thuis voelt, waarmee jij jezelf kunt onderscheiden van anderen en van de middenmoot, en die jou voor jouw klanten onweerstaanbaar maken. Je leert wat je kunt vertellen, op welke plekken en in welke vorm. Zodat je nooit meer langs de zijlijn hoeft te staan als het om online zichtbaarheid gaat.

[Dit is hoe samenwerken met mij altijd start]

LEADING EXPERT MENTORING

9 maanden individueel + kleine groep

Dit traject geeft je jouw blueprint voor online zichtbaarheid (zoals de VIP maand) plus mentorschap bij het daadwerkelijk opbouwen van jouw positie als zichtbare, toonaangevende expert in jouw markt. Je leert met vertrouwen en zonder poespas jouw verhalen telkens weer te delen en je publiek blijvend boeien. Ook gaan we een goede strategie toevoegen, zodat zichtbaarheid een sleutelelement wordt in de groei van jouw missie en bedrijf. Nooit meer verdwijnen in de grijze massa!

[Dit is hoe we verder kunnen na de VIP maand]

LEADING EXPERT EXCLUSIEF

Maatwerk, individueel, 6-9 maanden

Werk je liever helemaal maatwerk en individueel, dan is dat ook mogelijk. In dat geval krijg je een afgestemd programma. Dit is ook mogelijk voor managementteams van organisaties. De minimale samenwerkingstijd is zes maanden.  

[Dit is als je helemaal ontzorgt of maatwerk wilt]

ZICHTBAARHEID GAAT NIET OM HET MEEDOEN AAN DE JUISTE HYPES OF VERZAMELEN VAN ZOVEEL MOGELIJK LIKES. HET GAAT OM HET OPBOUWEN VAN EEN TIJD- EN TRENDLOZE IJZERSTERKE REPUTATIE, VANUIT INHOUD EN ECHTHEID.

DE ZICHTBARE VERANDERINGEN? ZIEN ER ZO UIT:

 • Je bent wekelijks zichtbaar met video's en verhalen
 • Je aanbod is heel helder en aantrekkelijk geformuleerd
 • Je durft je visie en ideeën helder uit te dragen
 • Je zet social media in, zonder je daar afhankelijk van te voelen
 • Je manier van naar buiten treden is autonoom en authentiek
 • Je geeft met regelmaat webinars of masterclasses
 • Je wordt top-of-mind bij je doelgroep 
 • Door dit alles lukt het je om de geweldige kansen en klanten aan te trekken! 

9 items uit mijn bagage

1. Ik ben afgestudeerd Bestuurskundige (en vond mijn academische boeken zo saai dat ik leerde ultrasnel kern en bijzaken te scheiden)

2. Daarna bemachtigde ik een plekje bij de Postdoctorale Opleiding Dagbladjournalistiek (waar alles draaide om goede vragen stellen, opmerkzaam zijn en helder schrijven).

3. Ik werkte als journalist en managing editor, eerst in de dagbladjournalistiek (AD en NRC Next) en later voor diverse grote bedrijven.

4. Als zelfstandige hielp ik meer dan 120 ondernemers en professionals bij het opbouwen van hun online zichtbaarheid en het inzetten van video.

5. Ik coachte sprekers voor TEDx en voor de Rabobank Group (hoofdkantoor).

6. Ik leerde over online marketing en lanceren van toonaangevende internationale ondernemers (onder andere Marie Forleo en Jeff Walker).

7. Investeren in mijn kennis en ontwikkeling doe ik doorlopend.

8. Samen met partners van Nederlands beste marketingbureau VODW EY schreef ik het marketingboek 'Dutch Magic' (over 25 toonaangevende merken).

9. Online introversie is mij niet vreemd, dus voor video en zichtbaarheid heb ik heel wat interne hobbels moeten nemen.

In de eerste maand

...bepalen we de ondergrond die nodig is om de rol van Leading Expert op te bouwen. Dat betekent dat we de meest heldere en aantrekkelijke invalshoeken en woorden bepalen voor jouw (persoonlijk)merk, expertise, aanbod en visie. Dat doen we in de vorm van een interview en een uitgebreide feedbackronde. Ook leg je de basis voor een op jou afgestemde zichtbaarheidsstrategie: jouw unieke Leading Expert Formule.

In de acht daarop volgende maanden

... gaan we jouw plek als toonaangevende Leading Expert uitbouwen. Dat betekent: consistent zichtbaar zijn met aansprekende content. Authentiek naar buiten durven treden. Een duidelijke eigen tone of voice daarin ontwikkelen. In verhalen, video’s, artikelen, masterclasses. De masterclasses kunnen op zichzelf staan of zijn onderdeel van lanceringen, die ook binnen dit programma passen. We werken steeds op het snijvlak van communicatie, strategie en lef. 

+  Positioneringsinterview in de eerste maand

+  Feedback op de aanpassingen die je maakt vanuit dat interview

+  Afgestemd strategisch plan voor jouw zichtbaarheid

+  Om de week een individuele coachingssessie

+  Extra coachingssessie in voorbereiding op elke masterclass

+  Maandelijks een kennissessie over relevante thema's (zoals groeistrategie, contentcreatie, videomarketing, lanceren, positonering, storytelling - in kleine groep)

+  Maandelijks een open spreekuur-ochtend voor alle vragen over copy, content en zichtbaarheid (in kleine groep)

+  Wekelijks schriftelijke of mondelinge feedback op 1 stuk content

+  Toegang tot online leeromgeving met documentatie en opnames van de kennissessies

+  Ongoing support via besloten FB groep

Hoe kan ik je het beste helpen?

De stap van te verborgen talent naar zichtbare, toonaangevende expert kost tijd. Daarom staan er 9 maanden voor deze transformatie. Het startpunt is  altijd de VIP maand om de ondergrond van zichtbaarheid goed op te bouwen. Sommige klanten kiezen gelijk voor de volle 9 maanden, anderen beginnen met de losse VIP maand en beslissen daarna over het vervolg. Welke vorm jou het beste past, onderzoek ik graag met je in een persoonlijk gesprek.

Wat is het effect van toonaangevend zichtbaarheid zijn?

Je bent in staat om de kansen en klanten aan te trekken die passen bij jouw ambities. Je verlaat de plek van toeschouwer en neemt de regie. Cliënten die deze stap hebben gemaakt hebben bijvoorbeeld uitverkochte programma's en worden gevraagd als spreker. 

Voor wie is het Leading Expert mentorschap bedoeld?

Voor genuanceerde, bevlogen leiders en ondernemers die online veel ingetogener zijn dan passend is bij hun rol en ambities. En die dat voorgoed willen veranderen.  

Wanneer het je gaat om inhoud, eigenheid, het opbouwen van een ijzersterke reputatie en het ontwikkelen van je rol als toonaangevende Leading Expert (allemaal tijdloos en trend-ongevoelig spul) dan ben je wel aan het juiste adres!

Wanneer is dit mentorprogramma niet voor jou?

- Als je je aanbod/expertise nog niet hebt ontwikkelt en je bent in de startfase van je ondernemerschap.

- Als je een zeer laag geprijsd aanbod hebt en daar nog weinig van verkoopt (dan is het lastig om je investering in dit programma binnen een redelijke termijn terug te verdienen)

Wanneer het je online zichtbaarheid vooral wilt invullen vanuit zoekmachine optimalistie, het gunstig beïnvloeden van algoritmes en adverteren, dan ben ik niet de beste persoon om je te helpen. 

Hoe persoonlijk en maatwerk is het?

De VIP maand is volledig individueel.

Het mentortraject is deels individueel en deels in kleine groep (de kennissessies, de FB groep en het contentspreekuur). 

Natuurlijk is het zo dat je alleen gaat groeien als je ZELF in actie komt, maar achter de schermen voel je dat je het niet in je uppie hoeft uit te zoeken en zul je mijn aanmoediging en ondersteuning steeds voelen. 

Is het maken van video's een onvermijdelijk onderdeel?

Ik kan je video zeker aanraden. Vrijwel al mijn klanten zetten dit communicatiemiddel ook in. Maar ik heb ook klanten die bijvoorbeeld liever Podcasts maken. Het is dus geen onvermijdelijk onderdeel. 

Hoe zit dat met webinars of masterclasses?

Webinars en Masterclasses zijn wat mij betreft belangrijke ijkpunten voor online zichtbaarheid. Zeker wanneer je ook aan lanceringen van je aanbod gaat werken binnen het mentortraject. Misschien klinkt dit nu nog als ver van je bed-show, maar geen nood, hier krijg je begeleiding bij. 

Kun je ook met je managementteam meedoen?

Ja, dat kan. In dat geval maken we een maatwerk verise van het programma voor jullie.

"Een eigen verhaal, een werkende strategie en meer lef."

Leiderschapscoach Charlotte van Asseldonk vulde (De Talentenleider) 

"Ik ben echt uitgedaagd om leiderschap te nemen."

Team- en leiderschapscoach Susan Eggels (Teams met Toekomst).

"Een tool voor life: momentum opbouwen met een duidelijke strategie."

Voice Dialoque coach Maaike de Boer (Coffee and Coaching)

"Zichtbaarheid was mijn grootste hobbel. Nu is het een leuk speelveld en voel ik regie."

Vrouwencoach Loet de Steenhuijsen Piters (Praktijk EbenvLoet).

"Online krachtig naar buiten treden heeft heel erg veel verschil gemaakt."

Duurzaamheidsexpert Hilda Feenstra (Local Matters).

"Ik vond marketing een vies woord. Nu heb ik wél een mooie mijn waarde over te brengen."

Sport- en prestatiepsycholoog René Berden (Rrene).

"Ik was wel zichtbaar, maar zonder plan. Dat was vaak frustrerend. Dat is nu heel anders."

Life coach Kristian Hiddinga (Hiddinga Coaching & Advies).

"Ik wilde leren hoe ik klanten aantrek, op een manier die dicht bij me ligt."

Senior purser en ondernemer Annette Bak (vlak nadat deze review werd opgenomen verkocht ze alle plekken van haar nieuwe jaarprogramma Weidewacht).

"Dit heeft mijn bedrijf en mindset echt op een hoger plan gezet."

Projectmentor Tanja Cornelissen (Tanja Cornelissen).

"Dit zorgt ervoor dat ik niet alleen plannen maak, maar ook echt de daad bij het woord voeg."

Specialist in persoonlijke innovatie & quantum creativiteit Barbara Duque.

"Ik krijg heel veel complimenten over mijn zichtbaarheid. Ik beveel je bij anderen aan."

Rouw- en verliescoach Daniëlla Keijsers, aan de start van het Leading Expert Formule programma (LEF)

BARBARA PIPERS-ROELOFS

Coach & mentor in personal leadership, compassion and mindful practice

"I hired Marieke as a visibility mentor and absolutely recommend her. She really helped me on focusing: what am I offering, what am I here to do? How are you here to serve, what’s in it for the client? It takes all the attention of yourself and puts all the energy right into your product, your service and into serving the world with all your unique talents and skills. She’s one of the best business coaches I had."

STEPHANIE DE VISO

Coach, persoonlijke groei en commitment, eigenaar Pillars of a Temple

"Als er iemand is die je kan helpen met het opbouwen van je plek als zichtbare leading expert, is het Marieke. Ze is 100% ge-commit aan hoe jij de beste verhalen en video’s naar buiten brengt, op een integere en strategische manier. Marieke brengt je overzicht, inzicht en ook aanmoediging tijdens elke stap van het proces. Daardoor maak je veel snellere en grotere stappen en hoef je niet meer aan te modderen." 

MAURITS KOSTER

Debatleider, dagvoorzitter, sprekerscoach

"Samenwerken met Marieke betekent: eerst je positionering goed scherp krijgen en daarna je video-strategie bepalen. Daardoor begin je vanuit een heel stevige ondergrond. Met haar grondige aanpak kon Marieke heel duidelijk structuur aanbrengen in het woud aan boodschappen die ik wilde overbrengen. Ze heeft met haar enthousiasme en eerlijke aanpak gezorgd voor het wegnemen van belemmeringen en het maken van concrete stappen. Mijn eerste vlog was natuurlijk spannend om te posten. Door haar aandacht en vlijmscherpe tekstbehandeling heb ik de stap durven te maken. En niet zonder succes. Mijn allereerste vlog via LinkedIn is meer dan 5.000 keer bekeken, kreeg 64 likes en 16 positieve commentaren."

GWENDA KORTLEVER

Spiritueel coach en spreker

"Mijn wens was om voor een groter publiek op te treden, meer mensen te bereiken. Samenwerken met Marieke heeft ervoor gezorgd dat ik (in heel korte tijd!) met meer overtuigingskracht en zekerheid mijn verhaal kan doen, ook online met video, waar heel veel reacties op kwamen. Marieke geeft je de ruimte, luistert goed en voegt daar haar ervaring, kennis en wijsheid aan toe. Wat ook heel fijn is, is dat ze precies in woorden kan vatten wat ik bedoel. Tekst vind ik lastig, daar heeft Marieke me ook enorm mee geholpen." 

ALEXA KUIT

Performance coach & expert non-verbale communicatie

"Marieke is eigen, superkundig en stopt niet totdat het klopt. Met intrinsieke toewijding, zeer zorgvuldig en vanuit warme betrokkenheid. Met open en creatieve blik weet zij een verhaal glashelder te duiden, wat een echte kunst is. Want door de combinatie van haar communicatie-expertise, journalistieke achtergrond en video-ervaring beslaat Marieke een totaalpakket!"

 

KLAAR OM EEN TOONAANGEVENDE EXPERT TE WORDEN IN JOUW MARKT, MET DATGENE WAT NIEMAND JE KAN AFNEMEN OF NADOEN - ZICHTBAAR ZIJN MET JOUW EXPERTISE EN UNIEKE AANPAK?